



















|
Hozzávalók:
1 csirke apróléka,
1 savanykás nagy alma,
fél citrom leve,
1 dl tejföl,
1 evõkanál finomliszt,
1 evõkanál olaj,
1 mokkáskanál reszelt citromhéj,
1 késhegynyi törött fehér
bors,
1 teáskanál tárkony (szárított vagy ecetes-olajos),
ízlés szerint só,
csipetnyi cukor.
|
 |
A csirkeaprólékot megmossuk, leszárítjuk, és kis darabokra vágjuk. (A májat
félretesszük, azt csak a fõzés befejezése elõtt fogjuk a levesbe tenni.)
Fazékban felforrósítjuk az olajat, majd a húsdarabokat lepirítjuk rajta. Ezután
ráöntünk bõ egyliternyi vizet, és megsózzuk. Belekeverjük a reszelt citromhéjat
és a borsot, majd befedjük, és puhára fõzzük. Közben az almát megmossuk,
kicsumázzuk (nem hámozzuk meg), és vékony szeletekre vágjuk. Azonnal
beletesszük a levesbe. A citromlével kellõen pikánsra ízesítjük, majd csipetnyi
cukorral fûszerezzük. A májat csíkokra vágjuk, és a levesbe tesszük. Éppen
csak egyet forralunk rajta, majd behabarjuk a liszttel simára kevert
tejföllel. Végül a tárkonyt is belekeverjük, és kevergetve ismét felforraljuk.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|