



















|
Hozzávalók:
2 tyúkhúsleveskocka,
1 csokor petrezselyemzöld,
4-5 evõkanál búzadara (a
tojások nagyságától függõen),
2 tojás,
1 evõkanál olaj,
1 mokkáskanál só,
1 késhegynyi sütõpor,
a galuska fõzéséhez 1 evõkanál vegeta.
|
 |
A daragaluskát a leves fogyasztása elõtti napon összeállíthatjuk, és a
hûtõszekrényben másnapig tárolhatjuk. A tojásokat habosra felverjük,
hozzákeverjük az olajat, beleszórjuk a sütõport és a sót, valamint a megmosott
és finomra vágott petrezselyemzöld felét. Ezután annyi búzadarát keverünk bele,
hogy jó sûrû massza legyen belõle. Alufóliával betakarva, másnapig hagyjuk a
hûtõszekrényben. Tálalás elõtt a tyúkhúsleveskockákat szûk egyliternyi vízben
felforraljuk, és a tetejére szórjuk a megmaradt petrezselyemzöldet. A levest
melegen tartjuk. Ha forr, beleszórjuk a vegetát. A forró lébe mártott
evõkanállal nagy galuskákat szaggatunk a masszából, és kis lángon, befedve,
legalább 15 percig forraljuk. A galuskák nagyra nõnek. Óvatosan leszûrjük és a
levesben tálaljuk. (A fenti mennyiségbõl kb. 8 nagy galuska lesz.) Érdemes
többet is fõzni belõle, mert a már megfõtt galuska lefagyasztható, és a
mélyhûtõben sokáig tárolható.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|