WebFazek Leves Daragaluska-leves
Kolbászos lencseleves
Májgombócleves
Hamis Gulyásleves
Tárkonyos bableves
Újházy-tyúkhúsleves
Hideg nektarinleves
Kelbimbóleves
Májpüréleves
Almás csirkeleves
Lebbencsleves
Húsos zöldbableves
Tejfölös karalábéleves
Erdélyi gombócleves
Jeges citromleves
Magyaros gombaleves
Spárgakrémleves
Paradicsomkrém-leves
Sajtgombócleves
Üdítõ céklaleves
Pikáns sajtleves
Petrezselyemkrém-leves
Csodás meggyleves
Szilveszteri korhelyleves
Karfiolleves
Csülkös krumplileves
Daragaluska-leves
Tárkonyos csülökleves
Citromos tojásleves
Zöldséges bableves
Kelkáposztaleves
Boros narancskrémleves
Citromos kacsaaprólék-leves
Zöldségkrémleves
Paradicsomkrém-leves
Kolbászleves
Reform céklaleves
Kolbászos káposztaleves
Tormás malacaprólék-leves
Maceszgombócleves
Burgonyás brokkolikrémleves
Éjféli borscs
Kelkáposztás fazék
Tárkonyos zöldbableves
Szoljanka
Hagymás felfújt
Szoljanka Kátya módra
Zöldségleves csülökkel, babbal, tésztával
Francia hagymaleves
Túrógombóc leves
Anci kedvence ( lehetne )
Palócleves
Vadászleves rókagombával
Marhagulyás
Káposztás bableves füstölt marhaszeggyel
Svábleves
Görög gyümölcsleves TUSI & TARÁNY
Hideg zöldségleves
Tokleves
Répaleves
Répaleves
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
2 tyúkhúsleveskocka,
1 csokor petrezselyemzöld,
4-5 evõkanál búzadara
     (a tojások nagyságától függõen),
2 tojás,
1 evõkanál olaj,
1 mokkáskanál só,
1 késhegynyi sütõpor,
a galuska fõzéséhez 1 evõkanál vegeta.

Elkeszites
A daragaluskát a leves fogyasztása elõtti napon összeállíthatjuk, és a hûtõszekrényben másnapig tárolhatjuk. A tojásokat habosra felverjük, hozzákeverjük az olajat, beleszórjuk a sütõport és a sót, valamint a megmosott és finomra vágott petrezselyemzöld felét. Ezután annyi búzadarát keverünk bele, hogy jó sûrû massza legyen belõle. Alufóliával betakarva, másnapig hagyjuk a hûtõszekrényben. Tálalás elõtt a tyúkhúsleveskockákat szûk egyliternyi vízben felforraljuk, és a tetejére szórjuk a megmaradt petrezselyemzöldet. A levest melegen tartjuk. Ha forr, beleszórjuk a vegetát. A forró lébe mártott evõkanállal nagy galuskákat szaggatunk a masszából, és kis lángon, befedve, legalább 15 percig forraljuk. A galuskák nagyra nõnek. Óvatosan leszûrjük és a levesben tálaljuk. (A fenti mennyiségbõl kb. 8 nagy galuska lesz.) Érdemes többet is fõzni belõle, mert a már megfõtt galuska lefagyasztható, és a mélyhûtõben sokáig tárolható.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997