WebFazek Leves Tejfölös karalábéleves
Kolbászos lencseleves
Májgombócleves
Hamis Gulyásleves
Tárkonyos bableves
Újházy-tyúkhúsleves
Hideg nektarinleves
Kelbimbóleves
Májpüréleves
Almás csirkeleves
Lebbencsleves
Húsos zöldbableves
Tejfölös karalábéleves
Erdélyi gombócleves
Jeges citromleves
Magyaros gombaleves
Spárgakrémleves
Paradicsomkrém-leves
Sajtgombócleves
Üdítõ céklaleves
Pikáns sajtleves
Petrezselyemkrém-leves
Csodás meggyleves
Szilveszteri korhelyleves
Karfiolleves
Csülkös krumplileves
Daragaluska-leves
Tárkonyos csülökleves
Citromos tojásleves
Zöldséges bableves
Kelkáposztaleves
Boros narancskrémleves
Citromos kacsaaprólék-leves
Zöldségkrémleves
Paradicsomkrém-leves
Kolbászleves
Reform céklaleves
Kolbászos káposztaleves
Tormás malacaprólék-leves
Maceszgombócleves
Burgonyás brokkolikrémleves
Éjféli borscs
Kelkáposztás fazék
Tárkonyos zöldbableves
Szoljanka
Hagymás felfújt
Szoljanka Kátya módra
Zöldségleves csülökkel, babbal, tésztával
Francia hagymaleves
Túrógombóc leves
Anci kedvence ( lehetne )
Palócleves
Vadászleves rókagombával
Marhagulyás
Káposztás bableves füstölt marhaszeggyel
Svábleves
Görög gyümölcsleves TUSI & TARÁNY
Hideg zöldségleves
Tokleves
Répaleves
Répaleves
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
1 szép nagy karalábé,
2 dl tejföl,
1 kis fej vöröshagyma,
1 csokor petrezselyemzöld,
1 marhahúsleveskocka,
1 evõkanál finomliszt,
2 evõkanál olaj,
1 teáskanál piros fûszerpaprika,
kevés só,
csipetnyi cukor.

Elkeszites
A karalábét megtisztítjuk, és vékonyka hasábokra vágjuk. A hagymát hámozás után nagyon finomra metéljük, majd egy fazékban a forró olajon sárgára fonnyasztjuk. A tûzrõl lehúzva belekeverjük a pirospaprikát, és azonnal ráöntünk egy evõkanál vízet. Ezután a karalábét rátesszük. A fazekat visszatoljuk a tûzre, és a karalábét néhány percig pirítjuk. Felöntjük 8 dl-nyi vízzel, hozzátesszük a leveskockát és felforraljuk. 10 percig fõzzük, közben a tejfölt és fél dl vízet a liszttel simára keverjük. A forrásban lévõ levesbe öntjük és kevergetve további öt percig forraljuk. Sóval és a cukorral ízesítjük, végül beleszórjuk a megmosott, lecsöpögtetett, és nagyon finomra vágott petrezselyemzöldet. Jól összekeverjük, de már nem forraljuk. Tálaláskor a tetejére külön is pöttyentünk kevés tejfölt. (Ha a karalábé már fás, akkor karalábé-krémlevest is készíthetünk belõle. Ilyenkor a karalábét reszeljük meg, és a receptben leírtak szerint készítsük. A habarás elõtt turmixoljuk össze, majd nyomjuk át szitán, hogy a karalábé rostos szálai ne kerüljenek a levesbe. Utána habarjuk be.)


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997