Hozzávalók:
1 kg csirkeaprólék
3 fej hagyma
kevés olaj
só, pirospaprika
szegfűbors (sok kell belôle, min. egy zacskó!)
3 db tojás
liszt
6 dl tejföl
|
 |
A hagymát apróra vágjuk, és megüvegesítjük az olajon, majd megszórjuk pirospaprikával, belerakjuk a megtisztított és feldarabolt aprólékot, mintha pörköltet készítenénk, sózzuk, és megkapatjuk egy picit, majd felöntjük vízzel. Beletesszük a szegfűborsot ( a nagy részét érdemes teatojásba tenni, mert különben olyan lesz, mintha sörétlevest ennénk), és megfôzzük. Ha a hús megpuhult, a 3 tojásból liszttel és sóval galuskát készítünk, és a levesbe szaggatjuk (kiskanállal!) Amikor a galuska is megfôtt, a tejföllel és kevés liszttel behabarjuk a levest. Akkor jó, ha nagyon sűrű, kiadós. Amit leírtam, nem kis adag, de nálunk hamar elfogy.
Jó étvágyat!
A receptet Abigél küldte.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997-1998
|