



















|
Hozzávalók:
1 kicsi, szép, húsos füstöletlen csülök (kb.40-50 dkg),
1/2 kg krumpli,
1 kis fej vöröshagyma,
1 evõkanál piros fûszerpaprika,
1 evõkanál olaj,
1 gerezd fokhagyma,
1 babérlevél,
késhegynyi törött bors,
ízlés szerint só.
|
 |
Fogyasztás elõtt egy nappal készítjük el, hogy a leves tetején összegyûlt és
rádermedt zsiradékot könnyen eltávolíthassuk. A csülköt lemossuk, majd egészben
kuktába tesszük. Annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi, és megsózzuk,
megborsozzuk. A babérlevelet is beletesszük. Egy kis serpenyõben felforrósítjuk
az olajat, és rátesszük a megtisztított és finomra vágott hagymát meg a
fokhagymát. Megfonnyasztjuk, és a tûzrõl lehúzva belekeverjük a pirospaprikát.
Ráöntünk 2 evõkanál vizet, és összeforraljuk. A hagymás olajat a csülök levébe
belekeverjük. A kuktát lezárjuk, és a jelzésétõl számított 45 percig fõzzük.
Közben a burgonyát meghámozzuk, és hasábokra vágjuk. A megfõtt csülköt
kicsontozzuk, zsíros bõrét eltávolítjuk, és a húst vékony csíkokra vágva,
visszatesszük a lébe. Hozzáadjuk a krumplit, és addig fõzzük, amíg az is meg
nem puhul. Ha kihûlt, a hûtõszekrényben jól lehûtjük. Tálalás elõtt ne
felejtsük el a leves tetején összegyûlt zsírt leszedni!
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|