WebFazek Leves Csülkös krumplileves
Kolbászos lencseleves
Májgombócleves
Hamis Gulyásleves
Tárkonyos bableves
Újházy-tyúkhúsleves
Hideg nektarinleves
Kelbimbóleves
Májpüréleves
Almás csirkeleves
Lebbencsleves
Húsos zöldbableves
Tejfölös karalábéleves
Erdélyi gombócleves
Jeges citromleves
Magyaros gombaleves
Spárgakrémleves
Paradicsomkrém-leves
Sajtgombócleves
Üdítõ céklaleves
Pikáns sajtleves
Petrezselyemkrém-leves
Csodás meggyleves
Szilveszteri korhelyleves
Karfiolleves
Csülkös krumplileves
Daragaluska-leves
Tárkonyos csülökleves
Citromos tojásleves
Zöldséges bableves
Kelkáposztaleves
Boros narancskrémleves
Citromos kacsaaprólék-leves
Zöldségkrémleves
Paradicsomkrém-leves
Kolbászleves
Reform céklaleves
Kolbászos káposztaleves
Tormás malacaprólék-leves
Maceszgombócleves
Burgonyás brokkolikrémleves
Éjféli borscs
Kelkáposztás fazék
Tárkonyos zöldbableves
Szoljanka
Hagymás felfújt
Szoljanka Kátya módra
Zöldségleves csülökkel, babbal, tésztával
Francia hagymaleves
Túrógombóc leves
Anci kedvence ( lehetne )
Palócleves
Vadászleves rókagombával
Marhagulyás
Káposztás bableves füstölt marhaszeggyel
Svábleves
Görög gyümölcsleves TUSI & TARÁNY
Hideg zöldségleves
Tokleves
Répaleves
Répaleves
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
1 kicsi, szép, húsos füstöletlen csülök
     (kb.40-50 dkg),
1/2 kg krumpli,
1 kis fej vöröshagyma,
1 evõkanál piros fûszerpaprika,
1 evõkanál olaj,
1 gerezd fokhagyma,
1 babérlevél,
késhegynyi törött bors,
ízlés szerint só.

Elkeszites
Fogyasztás elõtt egy nappal készítjük el, hogy a leves tetején összegyûlt és rádermedt zsiradékot könnyen eltávolíthassuk. A csülköt lemossuk, majd egészben kuktába tesszük. Annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi, és megsózzuk, megborsozzuk. A babérlevelet is beletesszük. Egy kis serpenyõben felforrósítjuk az olajat, és rátesszük a megtisztított és finomra vágott hagymát meg a fokhagymát. Megfonnyasztjuk, és a tûzrõl lehúzva belekeverjük a pirospaprikát. Ráöntünk 2 evõkanál vizet, és összeforraljuk. A hagymás olajat a csülök levébe belekeverjük. A kuktát lezárjuk, és a jelzésétõl számított 45 percig fõzzük. Közben a burgonyát meghámozzuk, és hasábokra vágjuk. A megfõtt csülköt kicsontozzuk, zsíros bõrét eltávolítjuk, és a húst vékony csíkokra vágva, visszatesszük a lébe. Hozzáadjuk a krumplit, és addig fõzzük, amíg az is meg nem puhul. Ha kihûlt, a hûtõszekrényben jól lehûtjük. Tálalás elõtt ne felejtsük el a leves tetején összegyûlt zsírt leszedni!


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997