



















|
Hozzávalók:
25 dkg kelbimbó,
2 dl kefír,
1 csokor petrezselyemzöld,
1 evõkanál Vegeta ételízesítõ,
1 púpozott teáskanál liszt,
1 késhegynyi törött bors,
A galuskához:
1 tojás,
1 púpozott evõkanál liszt,
1 evõkanál olaj,
1 késhegynyi só.
|
 |
A kelbimbók külsõ, fonnyadt levélkéit leszedjük, és megmossuk. A nagyobbakat
félbevágjuk, a kisebbeket egészben hagyjuk. Fazékba öntjük az olajat, és
felforrósítjuk. Ezután rátesszük a kelbimbót. (Ha mirelit kelbimbóból
készítjük, azt természetesen nem kell megtisztítani, és amúgy fagyosan tehetjük
rá az olajra.) Kevergetve néhány percig pirítjuk. Ezután rászórjuk a Vegetát,
és felöntjük 1 liternyi vízzel. A megmosott és nagyon apróra vágott
petrezselyemzöld felét, valamint a borsot beletesszük a levesbe, és a kelbimbót
fedõ alatt puhára fõzzük. Közben a tojást kissé felverjük, összekeverjük a
liszttel és az olajjal, majd megsózzuk. A forrásban lévõ levesbe mokkáskanállal
beleszaggatjuk a galuskákat. Ha a galuskák mind feljöttek a leves tetejére,
akkor a liszttel simára kevert kefírt a leveshez öntjük. Folyamatosan
kevergetve ismét felforraljuk, öt percig fõzzük, majd utána sózzuk. Végül a
megmaradt petrezselyemzöldet is beleszórjuk. A tûzrõl azonnal lehúzzuk, és 10
percig hagyjuk befedve, csak azután tálaljuk.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|