WebFazek Leves Kelbimbóleves
Kolbászos lencseleves
Májgombócleves
Hamis Gulyásleves
Tárkonyos bableves
Újházy-tyúkhúsleves
Hideg nektarinleves
Kelbimbóleves
Májpüréleves
Almás csirkeleves
Lebbencsleves
Húsos zöldbableves
Tejfölös karalábéleves
Erdélyi gombócleves
Jeges citromleves
Magyaros gombaleves
Spárgakrémleves
Paradicsomkrém-leves
Sajtgombócleves
Üdítõ céklaleves
Pikáns sajtleves
Petrezselyemkrém-leves
Csodás meggyleves
Szilveszteri korhelyleves
Karfiolleves
Csülkös krumplileves
Daragaluska-leves
Tárkonyos csülökleves
Citromos tojásleves
Zöldséges bableves
Kelkáposztaleves
Boros narancskrémleves
Citromos kacsaaprólék-leves
Zöldségkrémleves
Paradicsomkrém-leves
Kolbászleves
Reform céklaleves
Kolbászos káposztaleves
Tormás malacaprólék-leves
Maceszgombócleves
Burgonyás brokkolikrémleves
Éjféli borscs
Kelkáposztás fazék
Tárkonyos zöldbableves
Szoljanka
Hagymás felfújt
Szoljanka Kátya módra
Zöldségleves csülökkel, babbal, tésztával
Francia hagymaleves
Túrógombóc leves
Anci kedvence ( lehetne )
Palócleves
Vadászleves rókagombával
Marhagulyás
Káposztás bableves füstölt marhaszeggyel
Svábleves
Görög gyümölcsleves TUSI & TARÁNY
Hideg zöldségleves
Tokleves
Répaleves
Répaleves
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
25 dkg kelbimbó,
2 dl kefír,
1 csokor petrezselyemzöld,
1 evõkanál Vegeta ételízesítõ,
1 púpozott teáskanál liszt,
1 késhegynyi törött bors,
A galuskához:
1 tojás,
1 púpozott evõkanál liszt,
1 evõkanál olaj,
1 késhegynyi só.

Elkeszites
A kelbimbók külsõ, fonnyadt levélkéit leszedjük, és megmossuk. A nagyobbakat félbevágjuk, a kisebbeket egészben hagyjuk. Fazékba öntjük az olajat, és felforrósítjuk. Ezután rátesszük a kelbimbót. (Ha mirelit kelbimbóból készítjük, azt természetesen nem kell megtisztítani, és amúgy fagyosan tehetjük rá az olajra.) Kevergetve néhány percig pirítjuk. Ezután rászórjuk a Vegetát, és felöntjük 1 liternyi vízzel. A megmosott és nagyon apróra vágott petrezselyemzöld felét, valamint a borsot beletesszük a levesbe, és a kelbimbót fedõ alatt puhára fõzzük. Közben a tojást kissé felverjük, összekeverjük a liszttel és az olajjal, majd megsózzuk. A forrásban lévõ levesbe mokkáskanállal beleszaggatjuk a galuskákat. Ha a galuskák mind feljöttek a leves tetejére, akkor a liszttel simára kevert kefírt a leveshez öntjük. Folyamatosan kevergetve ismét felforraljuk, öt percig fõzzük, majd utána sózzuk. Végül a megmaradt petrezselyemzöldet is beleszórjuk. A tûzrõl azonnal lehúzzuk, és 10 percig hagyjuk befedve, csak azután tálaljuk.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997