



















|
Hozzávalók:
1 kis doboz paradicsompüré,
1 kis zellergumó,
1 csokor zellerzöld,
5 dl tej,
1 evõkanál liszt,
1 marhahúsleves-kocka,
1 evõkanál olaj,
ízlés szerint cukor és só,
1 késhegynyi törött fekete bors,
a galuskához: 1 tojás,
2 evõkanál liszt,
1 dkg vaj, csipetnyi só.
|
 |
A zellert gondosan megtisztítjuk, majd lereszeljük vagy nagyon apróra
összevágjuk. Fazékba öntjük az olajat, rászórjuk a reszelt zellert, és egy-két
percig pirítjuk. Ezután ráöntjük a tejet, beletesszük a húsleveskockát és a
többi fûszert, majd fedõ nélkül (nehogy a tej kifusson) felforralva, a zellert
megfõzzük. Közben a paradicsompürét simára keverjük a liszttel és 3 dl vízzel,
majd beleöntjük a forrásban lévõ levesbe. Folytonosan kevergetjük, és öt percig
forraljuk. Közben a tojást kikeverjük az olvasztott, de már nem forró vajjal és
a liszttel. Megsózzuk, majd egészen apró galuskákat szaggatunk a forrásban lévõ
levesbe. Végül a megmosott, és nagyon finomra aprított zellerzölddel
meghintjük, és azonnal lihúzzuk a tûzrõl. (Egy-két kis kockára vágott friss
paradicsomot is betehetünk a leveses csészékbe, és erre merjük rá a levest.)
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|