WebFazek Leves Paradicsomkrém-leves
Kolbászos lencseleves
Májgombócleves
Hamis Gulyásleves
Tárkonyos bableves
Újházy-tyúkhúsleves
Hideg nektarinleves
Kelbimbóleves
Májpüréleves
Almás csirkeleves
Lebbencsleves
Húsos zöldbableves
Tejfölös karalábéleves
Erdélyi gombócleves
Jeges citromleves
Magyaros gombaleves
Spárgakrémleves
Paradicsomkrém-leves
Sajtgombócleves
Üdítõ céklaleves
Pikáns sajtleves
Petrezselyemkrém-leves
Csodás meggyleves
Szilveszteri korhelyleves
Karfiolleves
Csülkös krumplileves
Daragaluska-leves
Tárkonyos csülökleves
Citromos tojásleves
Zöldséges bableves
Kelkáposztaleves
Boros narancskrémleves
Citromos kacsaaprólék-leves
Zöldségkrémleves
Paradicsomkrém-leves
Kolbászleves
Reform céklaleves
Kolbászos káposztaleves
Tormás malacaprólék-leves
Maceszgombócleves
Burgonyás brokkolikrémleves
Éjféli borscs
Kelkáposztás fazék
Tárkonyos zöldbableves
Szoljanka
Hagymás felfújt
Szoljanka Kátya módra
Zöldségleves csülökkel, babbal, tésztával
Francia hagymaleves
Túrógombóc leves
Anci kedvence ( lehetne )
Palócleves
Vadászleves rókagombával
Marhagulyás
Káposztás bableves füstölt marhaszeggyel
Svábleves
Görög gyümölcsleves TUSI & TARÁNY
Hideg zöldségleves
Tokleves
Répaleves
Répaleves
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
1 kis doboz paradicsompüré,
1 kis zellergumó,
1 csokor zellerzöld,
5 dl tej,
1 evõkanál liszt,
1 marhahúsleves-kocka,
1 evõkanál olaj,
ízlés szerint cukor és só,
1 késhegynyi törött fekete bors,
a galuskához: 1 tojás,
2 evõkanál liszt,
1 dkg vaj, csipetnyi só.

Elkeszites
A zellert gondosan megtisztítjuk, majd lereszeljük vagy nagyon apróra összevágjuk. Fazékba öntjük az olajat, rászórjuk a reszelt zellert, és egy-két percig pirítjuk. Ezután ráöntjük a tejet, beletesszük a húsleveskockát és a többi fûszert, majd fedõ nélkül (nehogy a tej kifusson) felforralva, a zellert megfõzzük. Közben a paradicsompürét simára keverjük a liszttel és 3 dl vízzel, majd beleöntjük a forrásban lévõ levesbe. Folytonosan kevergetjük, és öt percig forraljuk. Közben a tojást kikeverjük az olvasztott, de már nem forró vajjal és a liszttel. Megsózzuk, majd egészen apró galuskákat szaggatunk a forrásban lévõ levesbe. Végül a megmosott, és nagyon finomra aprított zellerzölddel meghintjük, és azonnal lihúzzuk a tûzrõl. (Egy-két kis kockára vágott friss paradicsomot is betehetünk a leveses csészékbe, és erre merjük rá a levest.)


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997