



















|
Hozzávalók:
10 dkg juhtúró,
2 dl tejföl,
2 tyúkhúsleveskocka,
2 dkg vaj vagy margarin,
1 tojás,
2 evõkanál liszt,
1 evõkanál búzadara,
1 csokor kapor,
1 teáskanál ecet vagy citromlé,
1 gerezd fokhagyma,
csipetnyi cukor,
ízlés szerint só.
|
 |
A gombócmasszához a tojást habosra verjük, majd összekeverjük a búzadarával, 1
evõkanál liszttel és a juhtúró felével. A megmosott és finomra vágott kapor
felét is hozzáadjuk, majd a masszát félretesszük. A leveshez a megmaradt
lisztet megizzasztjuk a vajon, aztán 3 dl vízzel felengedve, folyamatos keverés
közben sûrûre fõzzük. Apránként felöntjük még 6 dl vízzel, és kevergetve
felforraljuk. Közben beletesszük a húsleveskockákat meg a zúzott fokhagymát.
Ötpercnyi fõvés után belekeverjük a tejföllel simára kevert maradék juhtúrót,
és ecettel, valamint csipetnyi cukorral ízesítjük. A félretett gombócmasszát
nedves kézzel egészen apró gombócokká formáljuk, és a forrásban lévõ levesbe
tesszük. További 10 percig fõzzük, míg a gombócok megfõnek. Végül a megmaradt
kaporral meghintjük, de a tûzrõl félrehúzzuk.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|