WebFazek Leves Erdélyi gombócleves
Kolbászos lencseleves
Májgombócleves
Hamis Gulyásleves
Tárkonyos bableves
Újházy-tyúkhúsleves
Hideg nektarinleves
Kelbimbóleves
Májpüréleves
Almás csirkeleves
Lebbencsleves
Húsos zöldbableves
Tejfölös karalábéleves
Erdélyi gombócleves
Jeges citromleves
Magyaros gombaleves
Spárgakrémleves
Paradicsomkrém-leves
Sajtgombócleves
Üdítõ céklaleves
Pikáns sajtleves
Petrezselyemkrém-leves
Csodás meggyleves
Szilveszteri korhelyleves
Karfiolleves
Csülkös krumplileves
Daragaluska-leves
Tárkonyos csülökleves
Citromos tojásleves
Zöldséges bableves
Kelkáposztaleves
Boros narancskrémleves
Citromos kacsaaprólék-leves
Zöldségkrémleves
Paradicsomkrém-leves
Kolbászleves
Reform céklaleves
Kolbászos káposztaleves
Tormás malacaprólék-leves
Maceszgombócleves
Burgonyás brokkolikrémleves
Éjféli borscs
Kelkáposztás fazék
Tárkonyos zöldbableves
Szoljanka
Hagymás felfújt
Szoljanka Kátya módra
Zöldségleves csülökkel, babbal, tésztával
Francia hagymaleves
Túrógombóc leves
Anci kedvence ( lehetne )
Palócleves
Vadászleves rókagombával
Marhagulyás
Káposztás bableves füstölt marhaszeggyel
Svábleves
Görög gyümölcsleves TUSI & TARÁNY
Hideg zöldségleves
Tokleves
Répaleves
Répaleves
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
10 dkg juhtúró,
2 dl tejföl,
2 tyúkhúsleveskocka,
2 dkg vaj vagy margarin,
1 tojás,
2 evõkanál liszt,
1 evõkanál búzadara,
1 csokor kapor,
1 teáskanál ecet vagy citromlé,
1 gerezd fokhagyma,
csipetnyi cukor,
ízlés szerint só.

Elkeszites
A gombócmasszához a tojást habosra verjük, majd összekeverjük a búzadarával, 1 evõkanál liszttel és a juhtúró felével. A megmosott és finomra vágott kapor felét is hozzáadjuk, majd a masszát félretesszük. A leveshez a megmaradt lisztet megizzasztjuk a vajon, aztán 3 dl vízzel felengedve, folyamatos keverés közben sûrûre fõzzük. Apránként felöntjük még 6 dl vízzel, és kevergetve felforraljuk. Közben beletesszük a húsleveskockákat meg a zúzott fokhagymát. Ötpercnyi fõvés után belekeverjük a tejföllel simára kevert maradék juhtúrót, és ecettel, valamint csipetnyi cukorral ízesítjük. A félretett gombócmasszát nedves kézzel egészen apró gombócokká formáljuk, és a forrásban lévõ levesbe tesszük. További 10 percig fõzzük, míg a gombócok megfõnek. Végül a megmaradt kaporral meghintjük, de a tûzrõl félrehúzzuk.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997