WebFazek Leves Jeges citromleves
Kolbászos lencseleves
Májgombócleves
Hamis Gulyásleves
Tárkonyos bableves
Újházy-tyúkhúsleves
Hideg nektarinleves
Kelbimbóleves
Májpüréleves
Almás csirkeleves
Lebbencsleves
Húsos zöldbableves
Tejfölös karalábéleves
Erdélyi gombócleves
Jeges citromleves
Magyaros gombaleves
Spárgakrémleves
Paradicsomkrém-leves
Sajtgombócleves
Üdítõ céklaleves
Pikáns sajtleves
Petrezselyemkrém-leves
Csodás meggyleves
Szilveszteri korhelyleves
Karfiolleves
Csülkös krumplileves
Daragaluska-leves
Tárkonyos csülökleves
Citromos tojásleves
Zöldséges bableves
Kelkáposztaleves
Boros narancskrémleves
Citromos kacsaaprólék-leves
Zöldségkrémleves
Paradicsomkrém-leves
Kolbászleves
Reform céklaleves
Kolbászos káposztaleves
Tormás malacaprólék-leves
Maceszgombócleves
Burgonyás brokkolikrémleves
Éjféli borscs
Kelkáposztás fazék
Tárkonyos zöldbableves
Szoljanka
Hagymás felfújt
Szoljanka Kátya módra
Zöldségleves csülökkel, babbal, tésztával
Francia hagymaleves
Túrógombóc leves
Anci kedvence ( lehetne )
Palócleves
Vadászleves rókagombával
Marhagulyás
Káposztás bableves füstölt marhaszeggyel
Svábleves
Görög gyümölcsleves TUSI & TARÁNY
Hideg zöldségleves
Tokleves
Répaleves
Répaleves
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
4 dl kefír,
3 dl tej,
1 citrom leve,
1/2 citrom reszelt héja,
ízlés szerint cukor
     (vagy mesterséges édesítõszer),
csipetnyi só,
jégkockák.

Elkeszites
A citromlevet a reszelt citromhéjjal együtt turmixgép poharába tesszük, majd ráöntjük a kefírt. Cukorral és sóval ízesítjük, ezután egy-két percig keverjük. Ha már jó habos, akkor öntjük hozzá a tejet és ismét összekeverjük. Elõhûtött csészéket elõkészítünk (ha néhány órán át a hûtõszekrényben tartjuk a leveses csészéket, pont a megfelelõ hõmérsékletûek lesznek az edények), mindegyikbe beleteszünk néhány jégkockát és erre öntjük rá a citromlevest. A nyári nagy melegben rendkívül üdítõ, és levesként is, üdítõitalként is fogyaszthatjuk. Készíthetjük joghurttal és csökkentett zsírtartalmú tejjel vagy tejföllel is, aszerint, hogy számolnunk kell-e a kalóriákat. Friss citromlé helyett pedig tehetünk bele üveges vagy dobozos citromlevet, esetleg grapefruit-levet. Aki nem szereti a savanyú ízeket, készítheti narancslével vagy mandarinlével is. (Ha gyereknek is adunk belõle, természetesen ne tegyünk jégkockát az õ leveses csészéjébe.)


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997