WebFazek Leves Tárkonyos csülökleves
Kolbászos lencseleves
Májgombócleves
Hamis Gulyásleves
Tárkonyos bableves
Újházy-tyúkhúsleves
Hideg nektarinleves
Kelbimbóleves
Májpüréleves
Almás csirkeleves
Lebbencsleves
Húsos zöldbableves
Tejfölös karalábéleves
Erdélyi gombócleves
Jeges citromleves
Magyaros gombaleves
Spárgakrémleves
Paradicsomkrém-leves
Sajtgombócleves
Üdítõ céklaleves
Pikáns sajtleves
Petrezselyemkrém-leves
Csodás meggyleves
Szilveszteri korhelyleves
Karfiolleves
Csülkös krumplileves
Daragaluska-leves
Tárkonyos csülökleves
Citromos tojásleves
Zöldséges bableves
Kelkáposztaleves
Boros narancskrémleves
Citromos kacsaaprólék-leves
Zöldségkrémleves
Paradicsomkrém-leves
Kolbászleves
Reform céklaleves
Kolbászos káposztaleves
Tormás malacaprólék-leves
Maceszgombócleves
Burgonyás brokkolikrémleves
Éjféli borscs
Kelkáposztás fazék
Tárkonyos zöldbableves
Szoljanka
Hagymás felfújt
Szoljanka Kátya módra
Zöldségleves csülökkel, babbal, tésztával
Francia hagymaleves
Túrógombóc leves
Anci kedvence ( lehetne )
Palócleves
Vadászleves rókagombával
Marhagulyás
Káposztás bableves füstölt marhaszeggyel
Svábleves
Görög gyümölcsleves TUSI & TARÁNY
Hideg zöldségleves
Tokleves
Répaleves
Répaleves
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
1 egészen kicsi füstölt csülök,
25 dkg vegyes leveszöldség,
2 dl tejföl,
1 evõkanál liszt,
1 kis fej vöröshagyma,
1/2 citrom leve,
1 babérlevél,
1 késhegynyi törött fekete bors,
1 ágacska tárkony (vagy 1 teáskanál, szárított tárkony),
ízlés szerint kevés cukor.

Elkeszites
A megmosott csülköt elõzõ nap annyi vízbe tesszük, amennyi bõven ellepi, és kis lángon addig fõzzük, amíg a csont kicsúszik belõle. (Nagyon sokáig tart, de nem kell mellette állni.) A húst a lében hagyjuk kihûlni, majd kivéve belõle, a hûtõbe tesszük. A levet is lehûtjük. Másnap a lé tetejérõl leszedjük a zsírt. Egy csapott evõkanálnyit, és a finomra vágott hagymát megfonnyasztjuk rajta. Hozzáadjuk a megtisztított, kis hasábokra vágott zöldséget, és ráöntjük a csülök fõzõlevét. Annyi vízzel egészítjük ki, hogy bõ egy liter legyen. Fedõ alatt puhára fõzzük, közben a csülökhúst vékony csíkokra aprítva, beletesszük a levesbe. Babérlevéllel, borssal fûszerezzük, majd ha megfõtt, a liszttel simára kevert tejföllel behabarjuk. Jól kiforraljuk, végül a citromlevet beleöntjük. Kevés cukorral ízesítve hozzáadjuk a finomra vágott tárkonyt, és már csak egy pillanatig forraljuk.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997