WebFazek Leves Májpüréleves
Kolbászos lencseleves
Májgombócleves
Hamis Gulyásleves
Tárkonyos bableves
Újházy-tyúkhúsleves
Hideg nektarinleves
Kelbimbóleves
Májpüréleves
Almás csirkeleves
Lebbencsleves
Húsos zöldbableves
Tejfölös karalábéleves
Erdélyi gombócleves
Jeges citromleves
Magyaros gombaleves
Spárgakrémleves
Paradicsomkrém-leves
Sajtgombócleves
Üdítõ céklaleves
Pikáns sajtleves
Petrezselyemkrém-leves
Csodás meggyleves
Szilveszteri korhelyleves
Karfiolleves
Csülkös krumplileves
Daragaluska-leves
Tárkonyos csülökleves
Citromos tojásleves
Zöldséges bableves
Kelkáposztaleves
Boros narancskrémleves
Citromos kacsaaprólék-leves
Zöldségkrémleves
Paradicsomkrém-leves
Kolbászleves
Reform céklaleves
Kolbászos káposztaleves
Tormás malacaprólék-leves
Maceszgombócleves
Burgonyás brokkolikrémleves
Éjféli borscs
Kelkáposztás fazék
Tárkonyos zöldbableves
Szoljanka
Hagymás felfújt
Szoljanka Kátya módra
Zöldségleves csülökkel, babbal, tésztával
Francia hagymaleves
Túrógombóc leves
Anci kedvence ( lehetne )
Palócleves
Vadászleves rókagombával
Marhagulyás
Káposztás bableves füstölt marhaszeggyel
Svábleves
Görög gyümölcsleves TUSI & TARÁNY
Hideg zöldségleves
Tokleves
Répaleves
Répaleves
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
1 kis doboz marhamájkrém (5 dkg),
2 evõkanál olaj,
1 evõkanál liszt,
1 dl tejföl,
1 evõkanál Vegeta ételízesítõ,
1 teáskanál majoránna,
1 teáskanál paradicsompüré,
1 késhegynyi törött fekete bors,
ízlés szerint só,
5 dkg cérnametélt.

Elkeszites
Az olajat fazékban felforrósítjuk, majd a lisztet rászórva, folytonosan kevergetjük. Ha a rántás már világossárga, a paradicsompürét is hozzáadjuk, és még néhány percig együtt pirítjuk. Ezután a tûzrõl lehúzzuk, és 2 dl vízzel gyorsan simára keverjük. A tûzre visszatesszük, és még ráöntünk 7 dl vizet. Beleszórjuk a Vegetát, a borsot, kissé megsózzuk, és elkeverjük benne a majoránnát is. Fedetlenül felforraljuk (vigyázat, hamar kifuthat!) Közben a májkrémet a tejföllel és kevés levessel egészen simára keverjük, majd a forrásban lévõ levesbe beleöntjük. Kevergetve ismét felforraljuk, és 5 percig fõzzük. Közben a cérnametéltet apróra törjük, és a forrásban lévõ levesbe beleszórjuk. Még további 5 percig fõzzük, majd ha a tészta is megfõtt, a tûzrõl félrehúzva, befedve hagyjuk állni 10 percig. (Bármilyen fajta májkrémmel elkészíthetõ, de a marhamájkrémmel a legintenzívebb az íze.) Cérnametélt helyett vajas galuska is belefõzhetõ.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997