



















|
Hozzávalók:
1 kis doboz marhamájkrém (5 dkg),
2 evõkanál olaj,
1 evõkanál liszt,
1 dl tejföl,
1 evõkanál Vegeta ételízesítõ,
1 teáskanál majoránna,
1 teáskanál paradicsompüré,
1 késhegynyi törött fekete bors,
ízlés szerint só,
5 dkg cérnametélt.
|
 |
Az olajat fazékban felforrósítjuk, majd a lisztet rászórva, folytonosan
kevergetjük. Ha a rántás már világossárga, a paradicsompürét is hozzáadjuk, és
még néhány percig együtt pirítjuk. Ezután a tûzrõl lehúzzuk, és 2 dl vízzel
gyorsan simára keverjük. A tûzre visszatesszük, és még ráöntünk 7 dl vizet.
Beleszórjuk a Vegetát, a borsot, kissé megsózzuk, és elkeverjük benne a
majoránnát is. Fedetlenül felforraljuk (vigyázat, hamar kifuthat!) Közben a
májkrémet a tejföllel és kevés levessel egészen simára keverjük, majd a
forrásban lévõ levesbe beleöntjük. Kevergetve ismét felforraljuk, és 5 percig
fõzzük. Közben a cérnametéltet apróra törjük, és a forrásban lévõ levesbe
beleszórjuk. Még további 5 percig fõzzük, majd ha a tészta is megfõtt, a tûzrõl
félrehúzva, befedve hagyjuk állni 10 percig. (Bármilyen fajta májkrémmel
elkészíthetõ, de a marhamájkrémmel a legintenzívebb az íze.) Cérnametélt helyett
vajas galuska is belefõzhetõ.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|