



















|
Hozzávalók:
40 dkg petrezselyemgyökér,
1 csokor petrezselyemzöld,
2 dl kefír,
2 evõkanál olaj,
1 tyúkhúsleveskocka,
1 evõkanál liszt,
A levesbetéthez:
1 tojás,
1/2 dl tej,
1 púpozott evõkanál liszt,
olaj a sütéshez, só és törött bors ízlés szerint.
|
 |
A levesbetéthez a tojást habosra keverjük a tejjel, majd megsózzuk,
megborsozzuk, és a liszttel egészen simára keverjük. Sûrû
palacsintatészta-szerû masszának kell lennie. 10 percig pihetetjük. Közben a
zöldséget megtisztítjuk, megmossuk, és nagyon apróra vágva, az olajon
megpirítjuk. Ezután felengedjük 8 dl vízzel. Puhára fõzzük. Ha már nem nagyon
forró, turmixgépben pépesre zúzzuk, és a fazékba visszaöntjük. Hozzátesszük a
lisztet és a kefírt, valamint fél dl vizet simára keverünk és beleöntjük a
forrásban lévõ levesbe. Kevergetve jól kiforraljuk, vagyis legalább 5 percig
fõzzük. A megmosott, és nagyon finomra aprított petrezselyemzöldet
beleszórjuk, de már nem forraljuk, csak befedve melegen tartjuk. Kétujjnyi
olajat felforrósítunk, és öblös szûrõkanalat vagy kicsi tésztaszûrõt tartunk az
olaj fölé. A palacsintatésztát beleöntjük. A szûrõ lyukacskáin keresztül folyik
bele a tészta a forró olajba és azonnal megsül. A megsült tésztát leszûrjük és a
petrezselyemleves mellé tálaljuk. Ki-ki magának teszi a levesébe.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|