WebFazek Leves Csodás meggyleves
Kolbászos lencseleves
Májgombócleves
Hamis Gulyásleves
Tárkonyos bableves
Újházy-tyúkhúsleves
Hideg nektarinleves
Kelbimbóleves
Májpüréleves
Almás csirkeleves
Lebbencsleves
Húsos zöldbableves
Tejfölös karalábéleves
Erdélyi gombócleves
Jeges citromleves
Magyaros gombaleves
Spárgakrémleves
Paradicsomkrém-leves
Sajtgombócleves
Üdítõ céklaleves
Pikáns sajtleves
Petrezselyemkrém-leves
Csodás meggyleves
Szilveszteri korhelyleves
Karfiolleves
Csülkös krumplileves
Daragaluska-leves
Tárkonyos csülökleves
Citromos tojásleves
Zöldséges bableves
Kelkáposztaleves
Boros narancskrémleves
Citromos kacsaaprólék-leves
Zöldségkrémleves
Paradicsomkrém-leves
Kolbászleves
Reform céklaleves
Kolbászos káposztaleves
Tormás malacaprólék-leves
Maceszgombócleves
Burgonyás brokkolikrémleves
Éjféli borscs
Kelkáposztás fazék
Tárkonyos zöldbableves
Szoljanka
Hagymás felfújt
Szoljanka Kátya módra
Zöldségleves csülökkel, babbal, tésztával
Francia hagymaleves
Túrógombóc leves
Anci kedvence ( lehetne )
Palócleves
Vadászleves rókagombával
Marhagulyás
Káposztás bableves füstölt marhaszeggyel
Svábleves
Görög gyümölcsleves TUSI & TARÁNY
Hideg zöldségleves
Tokleves
Répaleves
Répaleves
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
50 dkg jó érett meggy,
2 dl vörösbor,
1 citromleve és héja,
10-15 dkg cukor ízlés szerint,
4 szem szegfûszeg,
1 csapott teáskanál burgonyaliszt
     vagy búzakeményítõ,
1 mokkáskanál õrölt fahéj,
csipetnyi só.

Elkeszites
A meggyet megmossuk, szárát leszedjük és kimagozzuk. Kicsurgó levével együtt kis fazékba tesszük, majd 5 dl vizet ráöntünk. A citromlevet is beleöntjük, és a fele reszelt citromhéjjal, a szegfûszeggel, a fahéjjal, valamint a sóval ízesítjük. Annyi cukrot szórunk bele, amennyitõl még nem lesz nagyon édes, 10 percig kis lángon forraljuk, ezután hozzáöntjük a bort. Ismét felforraljuk, közben a burgonyalisztet a tejszínnel simára keverve, beleöntjük a forrásban lévõ levesbe. Folytonosan kevergetve tovább forraljuk, és még 5 percig fõzzük. Ezután a hûtõszekrényben legalább fél napig hûtjük. Akkor lesz igazán jó, ha elõzõ nap elkészítjük. (Akár dupla mennyiségben is érdemes megfõzni, mert a nagy melegben rendkívül üdítõ! Aki fogyókúrázik vagy spórolni szeretne, tejszín helyett tejjel vagy kefírrel készítse.)


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997