Sunstreaker (Masterpiece, Takara):


Már megjelenésekor beszereztem ezt a figurát, ám míg vártam, hogy kisüssön a Nap a fotózáshoz, készült róla több remek bemutató, így kicsit jegeltem a témát. Az viszont nem járja, hogy ez a remek figura ne szerepeljen a honlapon így most bepótoljuk.

A figura ára borsos, jóval drágább, mint a korábbi hasonló méretû MP figurák, viszont több kiegészítõ is jár hozzá, és a figura maga is jóval összetettebb. Kiegészítõként 2 fegyver, három arcot, kerekesszékes Chip Chase figurát (nincs egybeöntve a tolókocsival), és egy idióta "alien" maszkot kapunk hozzá, kapcsolódva a G1 "Hoist goes to Hollywood" epizódhoz. Nem kevés cucc.

Az alt mód G1 hû módon egy Lamborghini Countach LP500S. Ugyanaz, mint a korábban kiadott Sideswipe, Red Alert karakterek esetén. Az alt mód is gyakorlatilag miliméterre ugyanakkora, miközben az átalakulás és a robot mód teljesen eltér. Komoly mérnöki bravúr és rendkívül összetett megoldásokat kíván. Talán ezért nem is készült hamisítvány eddig belõle. Ráadásul maga az autó is bír pár érdekes lehetõséggel, így nyithatók a rejtett lámpái, a motorháztetõ, az ajtói (felfelé), és a hátsó lámpák is alakíthatók. A hátsó részen lévõ krómozott részeken szépen megcsillan a Nap, de ha gondoljuk be is fordíthatjuk ezeket.

Az átalakítása rendkívül összetett és aprólékos munka, de remek megoldásokat tartalmaz. Egyedül a "mû mellkas" von le az értékébõl, de sajnos az autó mód teteje és ablakai túl nagyok lettek volna a figura mellkasán.

A robot mód, nos szintén remekül ki van találva. Gyakorlatilag bármilyen pózt fel tud venni, amit Te, vagy én, sõt még sokkal többet is. A stabilitása is nagyon jó. A kisebb fegyver összehajtva a lábszárban tárolható. Méretarányban illik a többi MP sportkocsihoz. Beszéljenek a képek!

Alt mód: 10/10
Alt mód festése: 10/10
Átalakítás nehézsége: 9/10
Átalakítás ötletessége: 7/10
Robot mód: 10/10
Robot mód festése: 10/10

Doboz és tartalma + coin:

Ami nyitható:

Tigertrack-kel:

MP méretrány:

Chip Chase:

Alien mask:

Arcok:

Alt móddal (Tigertrack):

Sunstreaker és Tigertrack:

MP méretarány:

Seibertron galéria- nem elérhetõ

Korábbi Masterpiece bemutatók:

 

 

Vissza