Jetforce Optimus Prime (Perfect Effect, "leader"):

Optimus... ezerféle Hasbro verzió van belõle, mégis lehet még a klasszikus vonalon is újat összehozni. Ez a verzió egy remek hibrid, mely ötvözi a klasszikus és a kor igényei szerint felpumpált Optimus kinézetet. Persze nem hívhatják Optimusnak. A Perfect Effectnél azt sikerült kitalálni, hogy " Jetforce Revieve Commander". Brrrr.

A PE elkészítette az öntvényt, majd persze több átfestést is adott neki. Van az eredeti trailer nélküli, van Nemesis, van ez és egy nagyon hasonló God Ginrai verzió is. A figurát alapvetõen Optimus miatt vettem meg, akcióban egy közepesen exkluzív Takara voyager áráért, de a felépítmény is lenûgözött.

A lényeg: Van egy kb voyager méretû, de annál persze nehezebb Optimusunk igen jó kinézettel. Az alt módja leginkább a leader Takara Legends (Titans Return) verzióhoz hasonlít. Az átalakítása viszonylag egyedi, a robot mód pedig roppant energikus és hihetetlenül jól pózolható. A festése is kiváló, mivel filmes mondakör, ezért eredetileg kapott volna a mellkasára lángnyelveket, de szerencsére ez lemaradt. A felsõtest kissé fémes, meggyvörös festést kapott. Nagyon tetszik, hogy a kinézete valahogy a filmes és a klasszikus között van. Nagyon jk az arányai, különösen a lábak és a mellkas dinamikus formavezetése sikerült jól. Aztán van hozzá egy fekete trailer (Gond Ginrai esetében szürke). Ebbõl kialakíthatunk egy stilizált Jetfire-t, melyet a figura szörfdeszkaként is használhat, valamint kiváló Jetpower suit is kerülhet belõle a figurára. Ebben a kérdésben egyébként fejet hajtok a Hasbro elõtt is a Studio Series Jetfire kapcsán, de ez is kiváló és ötletes megoldásokkal bír. A stabilitás és a pózolhatóság így is jó, sajnos itt már nem ússzuk meg a lángnyelveket, de mivel ez nagyon filmes kinézet, így talán nem is baj. Kiváló figura, örülök, hogy megvettem, már úton van belõle a Nemesis is.

Alt mód: 10/10
Alt mód festése: 10/10
Átalakítás nehézsége: 7/10
Átalakítás ötletessége: 8/10
Robot mód: 10/10
Robot mód festése: 10/10

Box art:

Méretarány:

Méretarány:

Kényelmes vontatmány:

Stilizált Jetfire Blackbird:

Jetfire surf:

Jetforce mode:

Méretarány:

Korábbi Optimus Prime bemutatók:

Vissza