Jazz (Masterpiece, Takara - Hasbro):


A Movie MP szériában eljutottunk Jazz-hez is. A karakter ebben a formájában az elsõ Bay filmben szerepelt, azonban Megatron derékba törte a karrierjét. Ennek ellenére megérkezett a MP verzió, mégpedig méltó kivitelben.

Az alt mód egy licenszelt kivitelezésû Pontiac Solstice. Ehhez igazodva tökéletesen másolja az eredeti autót, pontosan olyan arányokkal bír. A világ összes ezüst festékét rákenték, így a napfényben szinte ragyog. A fegyverét rátehetjük a hátsó spoilerre, én nem szeretem az ilyen megoldásokat, mert elrontják az autó kinézetét és persze féltem a festést.

Az átalakítása rendkívül bonyolult és aprólékos. Persze minden szépen a helyére került, de a mindkét módban megfigyelhetõ maximalizmusnak meg kell fizetni az árát.

A robot mód tökéletes. Nagyon stabil, remekül pózolható (persze az összeérõ alkatrészekre figyeljünk, nehogy karcolódjon) és tökéletesen hozza a filmes kinézetet. Még a hátát is kidolgozták a tervezõk, ami elég ritka (13. kép).

A fegyverén kívül kapunk hozzá egy szemetlen Sam-et is. Vicces, hogy nem festettek neki szemet, mondjuk anno a Human Allinace szériában azért voltak cifra dolgok a szem-festési próbálkozásokból. A figura egyébként egy talpon áll, matrix-kocka van nála és nem pózolható semennyire. Jár hozzá egy gerinc toldalék is, melyet a figura kettészedése után rögzíthetünk, megidézve a filmes halálát.

Nagyszerû figura, bár a korábbi szintén nagyon jól sikerül HA verzióban több játékosság van: kialakított belsõ tér, fegyverbõl alakuló motor, mozgatható Lenox.

Alt mód: 10/10
Alt mód festése: 10/10
Átalakítás nehézsége: 9/10
Átalakítás ötletessége: 9/10
Robot mód: 10/10
Robot mód festése: 10/10

Doboz és tartalma:

Movie Jazz-ek:

Szemtelen Sam:

Hát:

Derékba tört karrier:

Movie Jazz-ek:

Movie MP méretarány:

Korábbi Masterpiece bemutatók:

Vissza