Hound (Masterpiece, Takara):


Végre ismét egy klasszikus G1-es karakter került sorra a MP figurák sorában. Hound esetében is nagyon komolyan vették mindkét módban a show-accurate kinézetet és egy csomó kiegészítõt is csomagoltak hozzá, majd jó vastagra állították az árazópisztolyt. Vannak vele problémák, fõleg az átalakítás kapcsán, de ezzel együtt is kivételes figura, fõleg a megoldásait, tervezését illetõen.

Az alt mód egy licenszelt katonai Jeep terepjáró. Remekül néz ki a részletgazdag kidolgozásával és ezzel a matt zöld festéssel. Jók az arányai, tényleg olyan, mintha az eredeti Willys-rõl néznék egy képet. A számos kiegészítõbõl jópár az alt módhoz kapcsolódik fõleg. Kapunk hozzá pótkereket, benzinkannát, és fegyvert a platóra. Remek mérnöki munka, hogy ezekkel felszerelve is átalakíthatjuk, úgy tervezték meg õket (a pótkerék pl összehajtható). Jár hozzá egy ponyva is, mely nekem nem sokat lesz rajta, de el kell ismerni, hogy remek kivitelezés, kiválóan megcsinálták olyanra, mintha fodrozódna. Emellett van rajta belül egy fogó, így pajzsként a robot kezébe adható, sõt különféle kapcsolódási pontokkal még a számos kiegészítõt is tárolhatjuk benne. Kapunk hozzá két tartalék visszapillantót is, bár a csere a rögzítés miatt nem mindenkinek lehet egyszerû... jobb nem letörni. Jár még hozzá egy hologram emberke és egy Spike is, aki a méretéhez képest remekül pózolható, viszont az arca festetlen.

Nos az átalakítás elég ijesztõ. Logikus és ötletes, viszont egymás érik a jelentések mindenféle törésekrõl, repedésekrõl és stress-markokról. Nos, nagyon óvatosnak kell lenni vele az biztos. Valóban több helyen igen vékony mûanyag elemek forognak el a tengelyen, lehet vele gond. Különösen a lábpanelek és az ajtók izgalmasak. Nekem nem lett vele gond, de biztos, hogy óvatosan kell vele bánni és az is biztos, hogy nem ezt a figurát fogja az ember naponta oda-vissza hajtogatni.

A robot mód méltó a MP szériához. Kiválóan néz ki, hangulatos, remekül hozza a karaktert és kiváló pózolhatósággal bír. A nyak megoldását sokan leszólták, nos egyáltalán nem zavaró, hogy a fej csak úgy kapcsolódási pont nélkül találkozik a motorháztetõvel. Háromféle arcot kapunk hozzá, illetve egy plexilapot is az arc elé hajthatunk a fej tetejét felnyitva. Egy kis pisztoly is jár hozzá, mely szétszedve a lábakba rejthetõ és az elejére tehetjük a jókora kék tölcsérre emlékeztetõ hologram effektet. Még egy mini kulcsot is adnak hozzá, mely Ravage ketrecét nyitja, ehhez a derekából tudunk egy kis kampót is kihajtani.

Nos kiváló figurát vehetünk meg Hound személyében igen sok pénzért. És ne feledjétek: türelem... :-)

Alt mód: 10/10
Alt mód festése: 10/10
Átalakítás nehézsége: 10/10
Átalakítás ötletessége: 8/10
Robot mód: 10/10
Robot mód festése: 10/10

Doboz és tartalma:

Spike:

Holo driver:

Ponyva:

Utóbbi évek Hound-jai (Classics, WFC, CW):

MP méretarány:

Pin:

Utóbbi évek Hound-jai (Classics, WFC, CW):

Méretarány:

Korábbi Masterpiece bemutatók:

Vissza