



















|
Hozzávalók:
12 db üres, sós palacsinta,
A töltelékhez:
1 kis fej karfiol (kb. 25-30 dkg),
2 dkg vaj (vagy margarin),
1 1/2 dl tej,
1 púpozott evõkanál finomliszt,
1 tojás,
1 késhegynyi törött fehér
bors,
1 csokor petrezselyemzöld,
ízlés szerint só,
A bundázáshoz:
2 tojás,
liszt és zsemlemorzsa,
olaj a sütéshez.
|
 |
A karfiolt tisztítás után apró rózsáira szedjük, és szûrõkanálba rakjuk, amit
forrásban lévõ, sós vízbe lógatunk. Az újraforrástól számított 3 perc múlva
kiemeljük a lébõl, és jól lecsurgatjuk. Közben a vajat habzásig hevítjük a
liszttel, majd ráöntjük a forró tejet, és folytonosan kevergetve olyan sûrûre
fõzzük, hogy elváljon az edény falától. Sóval, borssal és a finomra vágott
petrezselyemzölddel ízesítjük, belekeverjük a tejfölt, majd hozzáadjuk a
leszûrt karfiolt, végül elkeverjük a felveretlen, nyers tojással. A
palacsintákat egyenként megtöltjük a karfiolos mártással, és összegöngyölve, mind
a két végét behajtjuk, hogy ne folyhasson ki belõle a töltelék. Ezután lisztbe,
felvert tojásba és zsemlemorzsába mártjuk, és bõ, forró oljban gyorsan
megsütjük. A felesleges olajat leitatjuk, és még melegen, sajtos
zöldfûszermártással tálaljuk.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|