WebFazek Zoldsegetel Karfiolos rántott palacsinta
Karfiolos rántott palacsinta
Rizses káposzta
Ínyenc krumplifõzelék
Kapros-tojásos burgonya
Töltött burgonya
Kapros karalábé
Parajpuding gombamártással
Rizses rakott zöldség
Bundázott tökhasáb
Zalai zöldbab
Karfiolpuding
Zabpelyhes gomba
Gombás lecsó
Zellerpüré
Rakott padlizsán
Töltött burgonya
Sonkás zöldpaprika
Tormás-mustáros burgonya
Töltött sárgarépa
Káposztás zsemle
Sajtos zöldség
Vegetáriánus kocsonya
Rokfortos burgonya
Krémsajtos cékla
Sajtos gomba
Sólet
Cukkinipástétom
Vörösboros rakott cukkini
Gomba szőlőlevél-ágyon
Karfiol húsos takaró alatt
Rántott paradicsom
Francia rakott burgonya
tökfasírt
Gombaropogós
Spárga sonkával és sajttal
Karfiol sajtos bundabában párolt zöldséggel
Rakott zöldségestál
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
12 db üres, sós palacsinta,
A töltelékhez:
1 kis fej karfiol (kb. 25-30 dkg),
2 dkg vaj (vagy margarin),
1 1/2 dl tej,
1 púpozott evõkanál finomliszt,
1 tojás,
1 késhegynyi törött fehér bors,
1 csokor petrezselyemzöld,
ízlés szerint só,
A bundázáshoz:
2 tojás,
liszt és zsemlemorzsa,
olaj a sütéshez.

Elkeszites
A karfiolt tisztítás után apró rózsáira szedjük, és szûrõkanálba rakjuk, amit forrásban lévõ, sós vízbe lógatunk. Az újraforrástól számított 3 perc múlva kiemeljük a lébõl, és jól lecsurgatjuk. Közben a vajat habzásig hevítjük a liszttel, majd ráöntjük a forró tejet, és folytonosan kevergetve olyan sûrûre fõzzük, hogy elváljon az edény falától. Sóval, borssal és a finomra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük, belekeverjük a tejfölt, majd hozzáadjuk a leszûrt karfiolt, végül elkeverjük a felveretlen, nyers tojással. A palacsintákat egyenként megtöltjük a karfiolos mártással, és összegöngyölve, mind a két végét behajtjuk, hogy ne folyhasson ki belõle a töltelék. Ezután lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába mártjuk, és bõ, forró oljban gyorsan megsütjük. A felesleges olajat leitatjuk, és még melegen, sajtos zöldfûszermártással tálaljuk.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997