



















|
Hozzávalók:
1 kg gömbölyû, apró burgonya,
3 tojás,
2 dl tejföl,
1 fej vöröshagyma,
1 csokor kapor,
4 evõkanál olaj,
1 evõkanál vegeta,
1 evõkanál zsemlemorzsa,
1 csapott mokkáskanál törött fekete bors.
|
 |
A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, lecsöpögtetjük. Kisebb tepsit
elõkészítünk: egy evõkanál olajjal kikenjük, és a zsemlemorzsával behintjük. A
nyers burgonyát belerakjuk. A hagymát megtisztítjuk, és nagyon apróra
összevágva, a burgonyára szórjuk. A tojásokat a tejföllel habosra keverjük,
majd a vegetával, a megmaradt olajjal és a törött borssal, valamint a
megmosott, és finomra vágott kapor felével összekeverjük. Ezt az öntetet
rálocsojuk a hagymás burgonyára, és a tepsit szorosan, alufóliával befedjük.
Elõmelegített forró sütõbe toljuk, és jó egy órán keresztül pároljuk. Ezután a
fóliát levesszük, és kissé megpirítjuk a tetejét. A sütõbõl kivéve azon forrón
meghintjük a megmaradt kaporral. Salátával tálalajuk.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|