WebFazek Zoldsegetel Kapros-tojásos burgonya
Karfiolos rántott palacsinta
Rizses káposzta
Ínyenc krumplifõzelék
Kapros-tojásos burgonya
Töltött burgonya
Kapros karalábé
Parajpuding gombamártással
Rizses rakott zöldség
Bundázott tökhasáb
Zalai zöldbab
Karfiolpuding
Zabpelyhes gomba
Gombás lecsó
Zellerpüré
Rakott padlizsán
Töltött burgonya
Sonkás zöldpaprika
Tormás-mustáros burgonya
Töltött sárgarépa
Káposztás zsemle
Sajtos zöldség
Vegetáriánus kocsonya
Rokfortos burgonya
Krémsajtos cékla
Sajtos gomba
Sólet
Cukkinipástétom
Vörösboros rakott cukkini
Gomba szőlőlevél-ágyon
Karfiol húsos takaró alatt
Rántott paradicsom
Francia rakott burgonya
tökfasírt
Gombaropogós
Spárga sonkával és sajttal
Karfiol sajtos bundabában párolt zöldséggel
Rakott zöldségestál
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
1 kg gömbölyû, apró burgonya,
3 tojás,
2 dl tejföl,
1 fej vöröshagyma,
1 csokor kapor,
4 evõkanál olaj,
1 evõkanál vegeta,
1 evõkanál zsemlemorzsa,
1 csapott mokkáskanál törött fekete
    bors.

Elkeszites
A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, lecsöpögtetjük. Kisebb tepsit elõkészítünk: egy evõkanál olajjal kikenjük, és a zsemlemorzsával behintjük. A nyers burgonyát belerakjuk. A hagymát megtisztítjuk, és nagyon apróra összevágva, a burgonyára szórjuk. A tojásokat a tejföllel habosra keverjük, majd a vegetával, a megmaradt olajjal és a törött borssal, valamint a megmosott, és finomra vágott kapor felével összekeverjük. Ezt az öntetet rálocsojuk a hagymás burgonyára, és a tepsit szorosan, alufóliával befedjük. Elõmelegített forró sütõbe toljuk, és jó egy órán keresztül pároljuk. Ezután a fóliát levesszük, és kissé megpirítjuk a tetejét. A sütõbõl kivéve azon forrón meghintjük a megmaradt kaporral. Salátával tálalajuk.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997