WebFazek Zoldsegetel Karfiol sajtos bundabában párolt zöldséggel
Karfiolos rántott palacsinta
Rizses káposzta
Ínyenc krumplifõzelék
Kapros-tojásos burgonya
Töltött burgonya
Kapros karalábé
Parajpuding gombamártással
Rizses rakott zöldség
Bundázott tökhasáb
Zalai zöldbab
Karfiolpuding
Zabpelyhes gomba
Gombás lecsó
Zellerpüré
Rakott padlizsán
Töltött burgonya
Sonkás zöldpaprika
Tormás-mustáros burgonya
Töltött sárgarépa
Káposztás zsemle
Sajtos zöldség
Vegetáriánus kocsonya
Rokfortos burgonya
Krémsajtos cékla
Sajtos gomba
Sólet
Cukkinipástétom
Vörösboros rakott cukkini
Gomba szőlőlevél-ágyon
Karfiol húsos takaró alatt
Rántott paradicsom
Francia rakott burgonya
tökfasírt
Gombaropogós
Spárga sonkával és sajttal
Karfiol sajtos bundabában párolt zöldséggel
Rakott zöldségestál
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
1 karfiol
1 tojás
1,5 dl tej
10 dkg reszelt sajt
80 dkg vegyes zöldség
5 evőkanál liszt
margarin
só, olaj, bors,
ételítesítő

Elkeszites
A karfiolt rózsáira szedjük, rövid ideig hideg vízben áztatjuk, majd forró vízben megmossuk, és enyhén sózott vízben félpuhára főzzük. a karfiolrószákat lapátkanállal kiszedjük, lecsepegtetjük. Tojásból, tejből, lisztbó, sóval, borssal fűszerezett, sűrű palacsinatatésztát készítünk, és belekeverjük a sajtot. egyenként beleforgatjuk a karfiolrózsákat és olajban minden oldalát megsütjük. Az ízlés szerint összeválogatott zöldségeket megtisztítjuk, alaposan megmossuk, és külön-külön kevés margarinon megpároljuk, közben ételízesítővel fűszerezzük. Tálalásskor a párolt zöldségeket és a bundázott karfiolt adagonként ízlésesen lapos tányérra rendezzük.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997-1998