WebFazek Zoldsegetel Gomba szőlőlevél-ágyon
Karfiolos rántott palacsinta
Rizses káposzta
Ínyenc krumplifõzelék
Kapros-tojásos burgonya
Töltött burgonya
Kapros karalábé
Parajpuding gombamártással
Rizses rakott zöldség
Bundázott tökhasáb
Zalai zöldbab
Karfiolpuding
Zabpelyhes gomba
Gombás lecsó
Zellerpüré
Rakott padlizsán
Töltött burgonya
Sonkás zöldpaprika
Tormás-mustáros burgonya
Töltött sárgarépa
Káposztás zsemle
Sajtos zöldség
Vegetáriánus kocsonya
Rokfortos burgonya
Krémsajtos cékla
Sajtos gomba
Sólet
Cukkinipástétom
Vörösboros rakott cukkini
Gomba szőlőlevél-ágyon
Karfiol húsos takaró alatt
Rántott paradicsom
Francia rakott burgonya
tökfasírt
Gombaropogós
Spárga sonkával és sajttal
Karfiol sajtos bundabában párolt zöldséggel
Rakott zöldségestál
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
15-20 közepes nagyságú szőlőlevél,
700 g kisebb vargánya gomba,
3-4 gerezd fokhagyma,
só, bors, olivaolaj.

Elkeszites
A szőlőleveleket megmossuk, enyhén sós vízzel leforrázzuk, alaposan lecsorgatjuk. Egy kiolajozott tűzálló tálat -aminek teteje van!- kibéleljük a szőlőlevelek felével, rátesszük a gondosan megmosott gombát -nem hámozzuk meg!- mellédobjuk a gerezdben hagyott fokhagymát, meghintjük sóval, borssal, egy kevés olajjal, végül betakarjuk a maradék szőlőlevelekkel.

A tálat lefedjük, előmelegített sütőben, mérsékelt tűznél (180 fokon) a gombát puhára pároljuk-pirítjuk (kb. 40-50 perc a gombák nagyságától függően). Tálaláskor levesszük a gomba tetejéről a szőlőleveleket és azon melegében fogyasztuk. A szőlőlevél különösen finom aromát ad a gombának, amely sokkal ízletesebb íly módon pirítva, de igazából csak erdei gombából jó!


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997-1998