



















|
Hozzávalók:
8 egyforma nagyságú burgonya,
1 kis doboz sprotnipástétom (vagy 1 doboz
sprotni),
2 nagyon vékony szelet császárhús,
1 kis fej vöröshagyma,
1 evõkanál tejföl,
1 tojás,
1 gerezd fokhagyma,
1 mokkáskanál reszelt citromhéj,
1 teáskanál citromlé,
só és törött bors ízlés szerint.
|
 |
A burgonyákat alaposan megmossuk, és héjastól puhára fõzzük. Meghámozzuk, és a
belsejüket óvatosan kivájjuk. A kivájt burgonyaforgácsot apróra vágjuk,
összekeverjük egy tojással, hozzáadjuk a halpástétomot (vagy a villával
összetört sprotnit, azaz füstölt szardíniát), a nagyon finomra vágott vagy
megreszelt vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Ezután megborsozzuk, majd a
citromlével és a reszelt citromhéjjal ízesítjük. A kivájt fõtt burgonyák
belsejét kevés sóval bedörzsöljük, majd a krémet jól megpúpozva beletöltjük. A
szalonnaszeleteket négybe vágjuk, és mindegyik töltött burgonya tetejére
egyet-egyet ráteszünk. A megtöltött burgonyákat tepsibe vagy sütõlemezre
rakjuk, és az elõmelegített forró sütõbe toljuk. Addig sütjük, amíg a
szalonnából ropogós pörc lesz.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|