



















|
Hozzávalók:
8 kisebb zöldpaprika,
15 dkg fõtt sonka vagy tarja (vagy bármilyen egyéb
füstölt színhús),
1 nyers tojás,
2 fõtt tojás,
3 evõkanál tej,
1 kis fej vöröshagyma,
1 púpozott evõkanál zabpehely,
kevés só és törött bors,
a bundázáshoz tojás, liszt, zsemlemorzsa,
a sütéshez olaj.
|
 |
A paprika töltelékéhez a nyers tojást a tejjel habosra verjük, majd ráöntjük a
zabpehelyre. 10 percig hagyjuk állni, közben a sonkát vagy ledaráljuk, vagy
nagyon finomra összevágjuk. A hagymát tisztítás után apróra metéljük, a kemény
tojásokat meghámozzuk, és villával összetörjük. Legvégül hozzáadjuk az áztatott
tojásos zabpelyhet, és az egészet jól összedolgozzuk. Sóval, borssal ízesítjük,
és félretesszük. A megmosott zöldpaprikák csuma felõli végérõl egy "kalapot"
levágunk, és a csumát úgy szedjük ki, hogy a paprikák fala ne sérüljön meg. A
sonkás masszát beletöltjük. A paprikákat elõször lisztben megforgatjuk, majd
felvert tojásban megmártjuk, végül pedig zsemlemorzsában meghempergetjük, és
bõ, forró olajba téve, mindkét oldalán szép pirosra megsütjük.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|