WebFazek Zoldsegetel Töltött sárgarépa
Karfiolos rántott palacsinta
Rizses káposzta
Ínyenc krumplifõzelék
Kapros-tojásos burgonya
Töltött burgonya
Kapros karalábé
Parajpuding gombamártással
Rizses rakott zöldség
Bundázott tökhasáb
Zalai zöldbab
Karfiolpuding
Zabpelyhes gomba
Gombás lecsó
Zellerpüré
Rakott padlizsán
Töltött burgonya
Sonkás zöldpaprika
Tormás-mustáros burgonya
Töltött sárgarépa
Káposztás zsemle
Sajtos zöldség
Vegetáriánus kocsonya
Rokfortos burgonya
Krémsajtos cékla
Sajtos gomba
Sólet
Cukkinipástétom
Vörösboros rakott cukkini
Gomba szőlőlevél-ágyon
Karfiol húsos takaró alatt
Rántott paradicsom
Francia rakott burgonya
tökfasírt
Gombaropogós
Spárga sonkával és sajttal
Karfiol sajtos bundabában párolt zöldséggel
Rakott zöldségestál
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
4 vastag szál, kisebb sárgarépa
     (kb. 50-60 dkg),
10 dkg gomba,
1 tojás,
1 evõkanál olaj,
1 mokkáskanál só,
1 késhegynyi törött fekete bors,
1 gerezd fokhagyma,
1-2 teáskanál zsemlemorzsa vagy liszt.

Elkeszites
A megtisztított és megmosott sárgarépákat gyengén sózott, nagyon kevés, forrásban lévõ vízben félig puhára pároljuk. Lecsöpögtetjük, és almakiszúróval vagy éles késsel kivájjuk a belsejét. A répa fala maradhat vékony, de vigyázzunk ne törjön, ne repedjen el! A kivájt sárgaréparészt megreszeljük vagy villával összetörjük, és félretesszük. Közben a megtisztított gombát és a hagymát nagyon finomra összevágjuk, a hagymát felforrósított olajon üvegesre pirítjuk, megsózzuk, ezután rátesszük a gombaszeletkéket. Befedve, saját levében puhára pároljuk. Ha már zsírjára sült, a lángról lehúzzuk, a zúzott fokhagymát is belekeverjük, kihûtjük. Ezután hozzákeverjük a sárgarépa-vagdalékot és a felveretlen, nyers tojást, valamint annyi zsemlemorzsát, hogy kissé lágy, de folyós masszát kapjunk. Ezt a tölteléket beletöltjük a két végén lyukas sárgarépába, majd egyenként alufóliába csomagoljuk. A párolólevet annyi vízzel egészítjük ki, amennyi épp ellepi a sárgarépákat, ezután a vizet felforraljuk. Beletesszük a kis csomagokat, és 25 percig fõzzük. A lébõl kivéve lecsöpögtetjük, majd ki-ki a tányérján bontja fel a fóliát.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997