



















|
Hozzávalók:
4 vastag szál, kisebb sárgarépa (kb. 50-60 dkg),
10 dkg gomba,
1 tojás,
1 evõkanál olaj,
1 mokkáskanál só,
1 késhegynyi törött fekete bors,
1 gerezd fokhagyma,
1-2 teáskanál zsemlemorzsa vagy liszt.
|
 |
A megtisztított és megmosott sárgarépákat gyengén sózott, nagyon kevés,
forrásban lévõ vízben félig puhára pároljuk. Lecsöpögtetjük, és almakiszúróval
vagy éles késsel kivájjuk a belsejét. A répa fala maradhat vékony, de vigyázzunk
ne törjön, ne repedjen el! A kivájt sárgaréparészt megreszeljük vagy villával
összetörjük, és félretesszük. Közben a megtisztított gombát és a hagymát nagyon
finomra összevágjuk, a hagymát felforrósított olajon üvegesre pirítjuk,
megsózzuk, ezután rátesszük a gombaszeletkéket. Befedve, saját levében puhára
pároljuk. Ha már zsírjára sült, a lángról lehúzzuk, a zúzott fokhagymát is
belekeverjük, kihûtjük. Ezután hozzákeverjük a sárgarépa-vagdalékot és a
felveretlen, nyers tojást, valamint annyi zsemlemorzsát, hogy kissé lágy, de
folyós masszát kapjunk. Ezt a tölteléket beletöltjük a két végén lyukas
sárgarépába, majd egyenként alufóliába csomagoljuk. A párolólevet annyi vízzel
egészítjük ki, amennyi épp ellepi a sárgarépákat, ezután a vizet felforraljuk.
Beletesszük a kis csomagokat, és 25 percig fõzzük. A lébõl kivéve
lecsöpögtetjük, majd ki-ki a tányérján bontja fel a fóliát.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|