WebFazek Zoldsegetel Zellerpüré
Karfiolos rántott palacsinta
Rizses káposzta
Ínyenc krumplifõzelék
Kapros-tojásos burgonya
Töltött burgonya
Kapros karalábé
Parajpuding gombamártással
Rizses rakott zöldség
Bundázott tökhasáb
Zalai zöldbab
Karfiolpuding
Zabpelyhes gomba
Gombás lecsó
Zellerpüré
Rakott padlizsán
Töltött burgonya
Sonkás zöldpaprika
Tormás-mustáros burgonya
Töltött sárgarépa
Káposztás zsemle
Sajtos zöldség
Vegetáriánus kocsonya
Rokfortos burgonya
Krémsajtos cékla
Sajtos gomba
Sólet
Cukkinipástétom
Vörösboros rakott cukkini
Gomba szőlőlevél-ágyon
Karfiol húsos takaró alatt
Rántott paradicsom
Francia rakott burgonya
tökfasírt
Gombaropogós
Spárga sonkával és sajttal
Karfiol sajtos bundabában párolt zöldséggel
Rakott zöldségestál
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
1 nagy zellergumó (35-40 dkg),
2 dl tej,
3 dkg vaj vagy margarin,
1 csokor petrezselyemzöld,
1 púpozott teáskanál Vegeta,
1 teáskanálnyi citromlé,
1/2 mokkáskanál törött fehér bors,
késhegynyi cukor.

Elkeszites
A zellert nagyon gondosan meghámozzuk, és alaposan megmossuk. Leszárítjuk, majd kis darabokra aprítjuk. Fazékba rakjuk, és annyi vizet öntünk rá (só nélkül), amennyi éppen csak ellepi. Puhára fõzzük. Hagyjuk, hogy kissé kihûljön, majd leszûrjük. A fõtt zöldséget turmixgép poharába tesszük, és a tejjel fokozatosan felöntve sûrû pürévé zúzzuk. Lábosba tesszük a vajat, felolvasztjuk, majd a megmosott és nagyon finomra vágott petrezselyemzöldet rátesszük. Kis lángon kevergetve, a forró vajon megfuttatjuk, és a zellerpürét beleöntjük. Rászórjuk a Vegetát és a borsot. Gyorsan összekeverjük. (Ha túl sûrû lenne, kevés tejjel vagy a zeller fõzõvízével higíthatjuk, mert burgonyapürészerû masszának kell lennie.) Ezután belekeverjük a citromlevet, és ha szükséges, csipetnyi cukorral ízesítjük.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997