WebFazek Zoldsegetel Zabpelyhes gomba
Karfiolos rántott palacsinta
Rizses káposzta
Ínyenc krumplifõzelék
Kapros-tojásos burgonya
Töltött burgonya
Kapros karalábé
Parajpuding gombamártással
Rizses rakott zöldség
Bundázott tökhasáb
Zalai zöldbab
Karfiolpuding
Zabpelyhes gomba
Gombás lecsó
Zellerpüré
Rakott padlizsán
Töltött burgonya
Sonkás zöldpaprika
Tormás-mustáros burgonya
Töltött sárgarépa
Káposztás zsemle
Sajtos zöldség
Vegetáriánus kocsonya
Rokfortos burgonya
Krémsajtos cékla
Sajtos gomba
Sólet
Cukkinipástétom
Vörösboros rakott cukkini
Gomba szőlőlevél-ágyon
Karfiol húsos takaró alatt
Rántott paradicsom
Francia rakott burgonya
tökfasírt
Gombaropogós
Spárga sonkával és sajttal
Karfiol sajtos bundabában párolt zöldséggel
Rakott zöldségestál
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
Hozzávalók:
25 dkg gomba,
3 evõkanál zabpehely,
3 dkg vaj vagy margarin,
3 evõkanál liszt,
3 1/2 dl tej,
2 tojás,
5 dkg reszelt sajt,
1 csokor petrezselyemzöld,
1 teáskanál só,
ízlés szerint törött bors,
a tepsihez: 2 evõkanál olaj,
2 evõkanál zsemlemorzsa.

Elkeszites
Megtisztítjuk és apróra vágjuk a gombát. A petrezselyemzöldet megmossuk és finomra vágjuk. A tojásokat szétválasztva, a fehérjébõl kemény habot verünk. A vajat kisebb serpenyõben felmelegítjük, és rászórjuk a lisztet. Ha már habzik, ráöntjük a közben langyosra melegített tejet. Folytonosan kevergetve sûrûre fõzzük, és sóval, borssal ízesítjük. Belekeverjük a zabpelyhet, valamint a reszelt sajt felét, és hagyjuk, hogy kissé kihûljön. Ezután a masszához adjuk a tojássárgákat, a petrezselyemzöldet és a felvágott gombát. Végül óvatosan beleforgatjuk a kemény tojáshabot. Egy kisebb, szögletes tepsit kikenünk olajjal, és behintjük a zsemlemorzsával, majd a habos-gombás masszát belesimítjuk. A tetejét elegyengetjük, és fedetlenül az elõmelegített, forró sütõbe toljuk. Közepesnél kisebb lángon 25-30 percig sütjük. A tepsibõl kiborítjuk, és még forrón meghintjük a megmaradt reszelt sajttal. Kockákra vágva tálaljuk.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997