



















|
Hozzávalók:
Hozzávalók:
25 dkg gomba,
3 evõkanál zabpehely,
3 dkg vaj vagy margarin,
3 evõkanál liszt,
3 1/2 dl tej,
2 tojás,
5 dkg reszelt sajt,
1 csokor petrezselyemzöld,
1 teáskanál só,
ízlés szerint törött bors,
a tepsihez: 2 evõkanál olaj,
2 evõkanál zsemlemorzsa.
|
 |
Megtisztítjuk és apróra vágjuk a gombát. A petrezselyemzöldet megmossuk és
finomra vágjuk. A tojásokat szétválasztva, a fehérjébõl kemény habot verünk. A
vajat kisebb serpenyõben felmelegítjük, és rászórjuk a lisztet. Ha már habzik,
ráöntjük a közben langyosra melegített tejet. Folytonosan kevergetve sûrûre
fõzzük, és sóval, borssal ízesítjük. Belekeverjük a zabpelyhet, valamint a
reszelt sajt felét, és hagyjuk, hogy kissé kihûljön. Ezután a masszához adjuk a
tojássárgákat, a petrezselyemzöldet és a felvágott gombát. Végül óvatosan
beleforgatjuk a kemény tojáshabot. Egy kisebb, szögletes tepsit kikenünk
olajjal, és behintjük a zsemlemorzsával, majd a habos-gombás masszát
belesimítjuk. A tetejét elegyengetjük, és fedetlenül az elõmelegített, forró
sütõbe toljuk. Közepesnél kisebb lángon 25-30 percig sütjük. A tepsibõl
kiborítjuk, és még forrón meghintjük a megmaradt reszelt sajttal. Kockákra
vágva tálaljuk.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|