Hozzávalók:
1 kg spárga
1 evőkanál só
4 evőkanál vaj
1 teáskanál cukor
1 evőkanál liszt
1/4 teáskanál apróra vágott petrezselyem
20 dkg főtt sonka
7,5 dkg gouda sajt
|
 |
Megtisztítjuk a spárgát, és levágjuk a végeit. A héját és a levágott végeket egy liter vízben főzzük tíz percig, majd tegyünk egy konyharuhába, és, ha kicsit kihült, csavarjuk ki jól. A spárgalét, sót, 1 evőkanál vajat és a cukrot felforraljuk. A spárgát egymás után három adagban egyenként 5 percig főzzük és lecsurgatjuk. 3 evőkanál vajat megolvasztunk, és belekeverjuk a lisztet. 3/8 liter spárgalét hozzáöntünk, és mártássá főzzük. A spárgát beletesszük egy jénai edénybe, és ráöntjük a mártást. Megszórjuk borssal, petrezselyemmel, apróra vágott sonkával és reszelt sajttal. Sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg a sajt rá nem olvad. Sós burgonya vagy ropogós pirítós, könnyű fehérbor illik hozzá.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997-1998
|