WebFazek Zoldsegetel Spárga sonkával és sajttal
Karfiolos rántott palacsinta
Rizses káposzta
Ínyenc krumplifõzelék
Kapros-tojásos burgonya
Töltött burgonya
Kapros karalábé
Parajpuding gombamártással
Rizses rakott zöldség
Bundázott tökhasáb
Zalai zöldbab
Karfiolpuding
Zabpelyhes gomba
Gombás lecsó
Zellerpüré
Rakott padlizsán
Töltött burgonya
Sonkás zöldpaprika
Tormás-mustáros burgonya
Töltött sárgarépa
Káposztás zsemle
Sajtos zöldség
Vegetáriánus kocsonya
Rokfortos burgonya
Krémsajtos cékla
Sajtos gomba
Sólet
Cukkinipástétom
Vörösboros rakott cukkini
Gomba szőlőlevél-ágyon
Karfiol húsos takaró alatt
Rántott paradicsom
Francia rakott burgonya
tökfasírt
Gombaropogós
Spárga sonkával és sajttal
Karfiol sajtos bundabában párolt zöldséggel
Rakott zöldségestál
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
1 kg spárga
1 evőkanál só
4 evőkanál vaj
1 teáskanál cukor
1 evőkanál liszt
1/4 teáskanál apróra vágott
     petrezselyem
20 dkg főtt sonka
7,5 dkg gouda sajt

Elkeszites
Megtisztítjuk a spárgát, és levágjuk a végeit. A héját és a levágott végeket egy liter vízben főzzük tíz percig, majd tegyünk egy konyharuhába, és, ha kicsit kihült, csavarjuk ki jól. A spárgalét, sót, 1 evőkanál vajat és a cukrot felforraljuk. A spárgát egymás után három adagban egyenként 5 percig főzzük és lecsurgatjuk. 3 evőkanál vajat megolvasztunk, és belekeverjuk a lisztet. 3/8 liter spárgalét hozzáöntünk, és mártássá főzzük. A spárgát beletesszük egy jénai edénybe, és ráöntjük a mártást. Megszórjuk borssal, petrezselyemmel, apróra vágott sonkával és reszelt sajttal. Sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg a sajt rá nem olvad. Sós burgonya vagy ropogós pirítós, könnyű fehérbor illik hozzá.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997-1998