WebFazek Zoldsegetel Vörösboros rakott cukkini
Karfiolos rántott palacsinta
Rizses káposzta
Ínyenc krumplifõzelék
Kapros-tojásos burgonya
Töltött burgonya
Kapros karalábé
Parajpuding gombamártással
Rizses rakott zöldség
Bundázott tökhasáb
Zalai zöldbab
Karfiolpuding
Zabpelyhes gomba
Gombás lecsó
Zellerpüré
Rakott padlizsán
Töltött burgonya
Sonkás zöldpaprika
Tormás-mustáros burgonya
Töltött sárgarépa
Káposztás zsemle
Sajtos zöldség
Vegetáriánus kocsonya
Rokfortos burgonya
Krémsajtos cékla
Sajtos gomba
Sólet
Cukkinipástétom
Vörösboros rakott cukkini
Gomba szőlőlevél-ágyon
Karfiol húsos takaró alatt
Rántott paradicsom
Francia rakott burgonya
tökfasírt
Gombaropogós
Spárga sonkával és sajttal
Karfiol sajtos bundabában párolt zöldséggel
Rakott zöldségestál
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
40 dkg darált hús
1 fej nagyobb és egy kisebb hagyma
2 gerezd fokhagyma
20 dkg gomba
1 tejföl
15 dkg sajt
1 közepes paradicsom
1 kanál étolaj vagy egy kis margarin
15 dkg rizs
1 közepes cukkini
1 dl vörösbor
1 fél húsleveskocka
só, törött bors, kis darált chili, pirospaprika

Elkeszites
A cukkinit vékony szeletekre vágjuk és besózzuk, félretesszük. A kisebb hagymát megpucoljuk, a rizst kis olajon megpirítjuk, majd felengedjük másfélszeres vízzel, hozzáadjuk a hagymát és a fél leveskockát. Fedő alatt készre pároljuk. Sózni nem szabad, de ízlés szerint további fűszer is adható még hozzá. A másik hagymát apróra vágjuk, háromnegyedén a húst pirítjuk meg, a maradékon a felszeletelt gombát. A húst piros paprikával, sóval, törött borssal, kis chilivel ízesítjük. A gombát hozzáadjuk, felöntjük egy kis vízzel és így együtt pároljuk. Amikor majdnem kész, hozzáöntjük a bort. Hagyjuk mégegyszer forrni, kicsit sűrűsödni, majd elzárjuk. Közben a rizs elkészült. A cukkiniről a vizet lecsepegtetjük. A tepsit kivajazzuk és az aljára vékonyan darát szórunk. Erre tesszük a rizs harmadát, majd a ragu felét. Erre rá jön egy sor cukkini, majd egy kis tejföl. Újra egy harmad rizs, majd a hús másik fele és újra cukkini. Erre ismét egy kis tejföl. A maradék rizst elosztjuk a tetjén, rátesszük a maradék cukkinit és ízlésesen elosztjuk rajta a szeletelt paradicsomot. Megöntözzük a maradék tejföllel, majd a tetején jól megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben félórát, 40 percet sütjük, amíg a sajt pirulni kezd. (Ízlés szerint) Félédes fehér bor illik hozzá.

A receptet Nagy Tamás küldte.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997