



















|
Hozzávalók:
30 dkg gomba,
5 dkg reszelt füstölt sajt,
2 dl kefir,
1 nagy fej vöröshagyma,
3 evõkanál olaj,
1 evõkanál liszt,
2 gerezd fokhagyma,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
1 mokkáskanál currypor,
ízlés szerint só.
|
 |
A gombák végeit a homoktól letisztítjuk, majd gyorsan, folyó víz alatt
megmossuk, és lecsöpögtetjük. Vastagabb szeletekre vágjuk. A hagymát
meghámozzuk, és finomra metéljük. Serpenyõben felforrósítjuk az olajat,
rátesszük a hagymát, és megsózzuk. Fedõ alatt addig pároljuk, amíg zsírjára nem
sül, ekkor rátesszük a gombaszeleteket. Borssal és curryporral fûszerezzük,
majd fedõ alatt, saját levében puhára pároljuk. Idõnként megkeverjük. Míg
párolódik, a kefirben simára keverjük a lisztet, valamint a megtisztított és
összezúzott fokhagymát. Ha a gomba is zsírjára sült (vagyis elfõtt belõle az
összes nedvesség), a tûzrõl lehúzzuk, és ráöntjük a lisztes kefirt. Jól
összekeverve visszatesszük a tûzre. Kevergetve addig fõzzük, amíg sûrû mártás
nem lesz alatta. Ezután a reszelt sajtot is beleszórjuk, gyorsan átkeverjük, és
a tûzrõl lehúzva, befedve hagyjuk állni 10 percig, csak ezután tálaljuk.
Tálaláskor kevés tejföllel meglocsolhatjuk. Galuska, fõtt tészta vagy
zsemlegombóc, burgonyalepény a hozzá illõ köret.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|