WebFazek Zoldsegetel Sajtos gomba
Karfiolos rántott palacsinta
Rizses káposzta
Ínyenc krumplifõzelék
Kapros-tojásos burgonya
Töltött burgonya
Kapros karalábé
Parajpuding gombamártással
Rizses rakott zöldség
Bundázott tökhasáb
Zalai zöldbab
Karfiolpuding
Zabpelyhes gomba
Gombás lecsó
Zellerpüré
Rakott padlizsán
Töltött burgonya
Sonkás zöldpaprika
Tormás-mustáros burgonya
Töltött sárgarépa
Káposztás zsemle
Sajtos zöldség
Vegetáriánus kocsonya
Rokfortos burgonya
Krémsajtos cékla
Sajtos gomba
Sólet
Cukkinipástétom
Vörösboros rakott cukkini
Gomba szőlőlevél-ágyon
Karfiol húsos takaró alatt
Rántott paradicsom
Francia rakott burgonya
tökfasírt
Gombaropogós
Spárga sonkával és sajttal
Karfiol sajtos bundabában párolt zöldséggel
Rakott zöldségestál
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
30 dkg gomba,
5 dkg reszelt füstölt sajt,
2 dl kefir,
1 nagy fej vöröshagyma,
3 evõkanál olaj,
1 evõkanál liszt,
2 gerezd fokhagyma,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
1 mokkáskanál currypor,
ízlés szerint só.

Elkeszites
A gombák végeit a homoktól letisztítjuk, majd gyorsan, folyó víz alatt megmossuk, és lecsöpögtetjük. Vastagabb szeletekre vágjuk. A hagymát meghámozzuk, és finomra metéljük. Serpenyõben felforrósítjuk az olajat, rátesszük a hagymát, és megsózzuk. Fedõ alatt addig pároljuk, amíg zsírjára nem sül, ekkor rátesszük a gombaszeleteket. Borssal és curryporral fûszerezzük, majd fedõ alatt, saját levében puhára pároljuk. Idõnként megkeverjük. Míg párolódik, a kefirben simára keverjük a lisztet, valamint a megtisztított és összezúzott fokhagymát. Ha a gomba is zsírjára sült (vagyis elfõtt belõle az összes nedvesség), a tûzrõl lehúzzuk, és ráöntjük a lisztes kefirt. Jól összekeverve visszatesszük a tûzre. Kevergetve addig fõzzük, amíg sûrû mártás nem lesz alatta. Ezután a reszelt sajtot is beleszórjuk, gyorsan átkeverjük, és a tûzrõl lehúzva, befedve hagyjuk állni 10 percig, csak ezután tálaljuk. Tálaláskor kevés tejföllel meglocsolhatjuk. Galuska, fõtt tészta vagy zsemlegombóc, burgonyalepény a hozzá illõ köret.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997