



















|
Hozzávalók:
25 dkg rizs,
40 dkg sárgarépa,
1 fej zsenge karalábé,
4 dl tejföl,
2 tojás,
5 dkg reszelt sajt,
4 evõkanál olaj,
2 gerezd fokhagyma,
1 evõkanál Vegeta,
1 fej vöröshagyma,
ízlés szerint só és törött bors.
|
 |
Két evõkanál forró olajon üvegesre pirítjuk a megtisztított, és többször,
váltott vízben megmosott, lecsöpögtetett rizst, majd térfogatának megfelelõen
dupla mennyiségû vízzel felöntjük. Hozzáadjuk a meghámozott és negyedekbe
vágott vöröshagymát, valamint a Vegetát. Fedõ alatt, kis lángon addig pároljuk,
amíg az összes levet magába nem szívja. Közben a sárgarépát és a karalábét
megtisztítjuk, ezután apró kockákra vágjuk. Kis tepsit kikenünk egy evõkanál
olajjal. A tojásokat a tejföllel és ugyancsak egy evõkanál olajjal jól
felverjük, és kevés sóval, borssal meg a zúzott fokhagymával ízesítjük. Egy
réteg rizst terítünk a tepsibe, rászórunk kevés sárgarépakockát, majd
lelocsoljuk a tojásos tejföllel. Erre ismét rizs kerül, amit a
karalábékockákkal hintünk meg. Ezt újabb rizsréteg és tojásos tejföl követi. A
rétegezést addig folytatjuk, amíg csak tart a hozzávalókból. A tetejére tojásos
tejfölnek és a reszelt sajtnak kell kerülnie. A tepsit alufóliával befedjük, és
az elõmelegített, forró sütõbe toljuk. 25 percig pároljuk. Kockákra vágva
tálaljuk.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|