WebFazek Zoldsegetel Rizses rakott zöldség
Karfiolos rántott palacsinta
Rizses káposzta
Ínyenc krumplifõzelék
Kapros-tojásos burgonya
Töltött burgonya
Kapros karalábé
Parajpuding gombamártással
Rizses rakott zöldség
Bundázott tökhasáb
Zalai zöldbab
Karfiolpuding
Zabpelyhes gomba
Gombás lecsó
Zellerpüré
Rakott padlizsán
Töltött burgonya
Sonkás zöldpaprika
Tormás-mustáros burgonya
Töltött sárgarépa
Káposztás zsemle
Sajtos zöldség
Vegetáriánus kocsonya
Rokfortos burgonya
Krémsajtos cékla
Sajtos gomba
Sólet
Cukkinipástétom
Vörösboros rakott cukkini
Gomba szőlőlevél-ágyon
Karfiol húsos takaró alatt
Rántott paradicsom
Francia rakott burgonya
tökfasírt
Gombaropogós
Spárga sonkával és sajttal
Karfiol sajtos bundabában párolt zöldséggel
Rakott zöldségestál
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
25 dkg rizs,
40 dkg sárgarépa,
1 fej zsenge karalábé,
4 dl tejföl,
2 tojás,
5 dkg reszelt sajt,
4 evõkanál olaj,
2 gerezd fokhagyma,
1 evõkanál Vegeta,
1 fej vöröshagyma,
ízlés szerint só és törött bors.

Elkeszites
Két evõkanál forró olajon üvegesre pirítjuk a megtisztított, és többször, váltott vízben megmosott, lecsöpögtetett rizst, majd térfogatának megfelelõen dupla mennyiségû vízzel felöntjük. Hozzáadjuk a meghámozott és negyedekbe vágott vöröshagymát, valamint a Vegetát. Fedõ alatt, kis lángon addig pároljuk, amíg az összes levet magába nem szívja. Közben a sárgarépát és a karalábét megtisztítjuk, ezután apró kockákra vágjuk. Kis tepsit kikenünk egy evõkanál olajjal. A tojásokat a tejföllel és ugyancsak egy evõkanál olajjal jól felverjük, és kevés sóval, borssal meg a zúzott fokhagymával ízesítjük. Egy réteg rizst terítünk a tepsibe, rászórunk kevés sárgarépakockát, majd lelocsoljuk a tojásos tejföllel. Erre ismét rizs kerül, amit a karalábékockákkal hintünk meg. Ezt újabb rizsréteg és tojásos tejföl követi. A rétegezést addig folytatjuk, amíg csak tart a hozzávalókból. A tetejére tojásos tejfölnek és a reszelt sajtnak kell kerülnie. A tepsit alufóliával befedjük, és az elõmelegített, forró sütõbe toljuk. 25 percig pároljuk. Kockákra vágva tálaljuk.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997