



















|
Hozzávalók:
50 dkg zöldpaprika,
25 dkg gomba,
3 db kemény paradicsom,
2 nagy fej vöröshagyma,
5 dkg füstölt szalonna,
2 gerezd fokhagyma,
1 csokor petrezselyemzöld,
1 csapott evõkanál piros fûszerpaprika,
1 teáskanál só,
késhegynyi törött fekete bors.
|
 |
Az összes zöldségfélét megmossuk, lecsöpögtetjük, a gomba tönkjét, mint a
ceruzát kihegyezzük, és felszeleteljük. A zöldpaprikát karikákra vágjuk, a
paradicsomot nyolcadokba aprítjuk. A fokhagymát tisztítás után összezúzzuk. A
füstölt szalonnát nagyon apró kockákra metéljük, majd kis lángon, folytonosan
kevergetve, a zsírját kiolvasztjuk. Ezután rátesszük a meghámozott és finomra
aprított vöröshagymát, és megsózva, fedõ alatt üvegesre pároljuk. A
gombaszeleteket hozzáadjuk, összekeverjük, majd ismét lefedve addig pároljuk,
amíg a gomba levet ereszt. Zsírjára pirítjuk, majd a tûzrõl lehúzva
belekeverjük a pirospaprikát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a paprikakarikákat és
megborsozzuk. Ismét lefedve, további 10 percig pároljuk. Közben néhányszor
megkeverjük. Ezután beletesszük a paradicsomot és a finomra metélt
petrezselyemzöldet, majd éppen csak addig forrósítjuk, amíg a paradicsom még
egyben marad, de már üvegesedik.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|