WebFazek Zoldsegetel Bundázott tökhasáb
Karfiolos rántott palacsinta
Rizses káposzta
Ínyenc krumplifõzelék
Kapros-tojásos burgonya
Töltött burgonya
Kapros karalábé
Parajpuding gombamártással
Rizses rakott zöldség
Bundázott tökhasáb
Zalai zöldbab
Karfiolpuding
Zabpelyhes gomba
Gombás lecsó
Zellerpüré
Rakott padlizsán
Töltött burgonya
Sonkás zöldpaprika
Tormás-mustáros burgonya
Töltött sárgarépa
Káposztás zsemle
Sajtos zöldség
Vegetáriánus kocsonya
Rokfortos burgonya
Krémsajtos cékla
Sajtos gomba
Sólet
Cukkinipástétom
Vörösboros rakott cukkini
Gomba szőlőlevél-ágyon
Karfiol húsos takaró alatt
Rántott paradicsom
Francia rakott burgonya
tökfasírt
Gombaropogós
Spárga sonkával és sajttal
Karfiol sajtos bundabában párolt zöldséggel
Rakott zöldségestál
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
1 kg körüli fõzõtök,
5 dkg reszelt parmezán sajt,
2 tojás,
15-20 dkg liszt,
3-4 evõkanál tej,
2 evõkanál olaj,
1 csokor kapor,
1 teáskanál currypor,
1 csapott teáskanál só,
1 késhegynyi törött bors,
olaj a sütéshez.

Elkeszites
A tésztához a tojásokat a tejjel habosra felverjük, majd annyi lisztet keverünk hozzá, hogy a szokásos sûrûségû palacsintamasszát kapjuk. Belekeverjük a sót, a borsot, a megmosott és lecsöpögtetett, finomra vágott kaprot. Curryporral ízesítjük, végül az olajat és a reszelt sajtot is belekeverjük. A tésztát a hûtõszekrénybe tesszük 15 percre. Ha nagyon sûrûvé válna, kevés tejjel vagy szódavízzel higíthatjuk. Közben a tököt meghámozzuk, félbevágjuk, magházát kivesszük és eldobjuk, a tököt pedig 5-6 cm hosszúságú, és ujjnyi vastag hasábokra vágjuk. Gyengén megsózzuk, majd azonnal lisztbe mártjuk. A tésztában megforgatva, bõ, forró olajba tesszük. Szép aranysárgára megsütjük, ezután az olajból kivéve, itatóspapírra vagy papírtörülközõre rakjuk, hogy az a felesleges olajat beszívhassa.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997