



















|
Hozzávalók:
1 kg körüli fõzõtök,
5 dkg reszelt parmezán sajt,
2 tojás,
15-20 dkg liszt,
3-4 evõkanál tej,
2 evõkanál olaj,
1 csokor kapor,
1 teáskanál currypor,
1 csapott teáskanál só,
1 késhegynyi törött bors,
olaj a sütéshez.
|
 |
A tésztához a tojásokat a tejjel habosra felverjük, majd annyi lisztet keverünk
hozzá, hogy a szokásos sûrûségû palacsintamasszát kapjuk. Belekeverjük a sót, a
borsot, a megmosott és lecsöpögtetett, finomra vágott kaprot. Curryporral
ízesítjük, végül az olajat és a reszelt sajtot is belekeverjük. A tésztát a
hûtõszekrénybe tesszük 15 percre. Ha nagyon sûrûvé válna, kevés tejjel vagy
szódavízzel higíthatjuk. Közben a tököt meghámozzuk, félbevágjuk, magházát
kivesszük és eldobjuk, a tököt pedig 5-6 cm hosszúságú, és ujjnyi vastag
hasábokra vágjuk. Gyengén megsózzuk, majd azonnal lisztbe mártjuk. A tésztában
megforgatva, bõ, forró olajba tesszük. Szép aranysárgára megsütjük, ezután az
olajból kivéve, itatóspapírra vagy papírtörülközõre rakjuk, hogy az a
felesleges olajat beszívhassa.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|