WebFazek Zoldsegetel Rizses káposzta
Karfiolos rántott palacsinta
Rizses káposzta
Ínyenc krumplifõzelék
Kapros-tojásos burgonya
Töltött burgonya
Kapros karalábé
Parajpuding gombamártással
Rizses rakott zöldség
Bundázott tökhasáb
Zalai zöldbab
Karfiolpuding
Zabpelyhes gomba
Gombás lecsó
Zellerpüré
Rakott padlizsán
Töltött burgonya
Sonkás zöldpaprika
Tormás-mustáros burgonya
Töltött sárgarépa
Káposztás zsemle
Sajtos zöldség
Vegetáriánus kocsonya
Rokfortos burgonya
Krémsajtos cékla
Sajtos gomba
Sólet
Cukkinipástétom
Vörösboros rakott cukkini
Gomba szőlőlevél-ágyon
Karfiol húsos takaró alatt
Rántott paradicsom
Francia rakott burgonya
tökfasírt
Gombaropogós
Spárga sonkával és sajttal
Karfiol sajtos bundabában párolt zöldséggel
Rakott zöldségestál
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
15 dkg rizs,
40 dkg savanyú káposzta,
1 szál puha füstölt vagy lángolt
    kolbász (kb. 20 dkg),
2 dl tejföl,
2 tojás,
1 savanykás alma,
1 kis fej vöröshagyma,
3 evõkanál olaj,
1 evõkanál delikát vagy vegeta,
1 teáskanál csombor (borsikafû),
1 késhegynyi õrölt babérlevél.

Elkeszites
A rizst váltott vízben többször átmossuk, majd jól lecsöpögtetve, 1 evõkanálnyi olajon üvegesre pirítjuk. Ezután térfogatához képest dupla mennyiségû vízzel felöntjük, beleszórjuk a vegetát, és fedõ alatt, kis lángon addig fõzzük, amíg az összes levét beszívja. Közben a káposztát apróra vágjuk, és 1 evõkanál olajon, a csomborral, a borssal és a babérlevéllel meghintve, fedõ alatt puhára pároljuk. A megmaradt olajon megpirítjuk a finomra metélt vöröshagymát. Ezt azután belekeverjük a tejfölbe, és a felvert tojással összeöntjük. Kisebb tepsi aljára terítjük a káposzta egyharmadát és betakarjuk a rizs felével. Erre rákarikázzuk a bõrétõl megfosztott kolbász egyharmadát. Ismét káposztaréteg, majd a kicsumázott és vékonyra szeletelt alma fele kerül rá. Az ízesített tejföllel meglocsoljuk, és a rétegezést a megmaradt rizzsel, a második réteg kolbásszal, a káposztával és az almával folytatjuk. A tetejére kerül a harmadik kolbászréteg, amelyet a megmaradt tejföllel leöntünk. A tepsit alufóliával befedjük, és az elõmelegített forró sütõben 30 percig pároljuk. A fedelét levéve, kissé megpirítjuk.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997