



















|
Hozzávalók:
15 dkg rizs,
40 dkg savanyú káposzta,
1 szál puha füstölt vagy lángolt kolbász
(kb. 20 dkg),
2 dl tejföl,
2 tojás,
1 savanykás alma,
1 kis fej vöröshagyma,
3 evõkanál olaj,
1 evõkanál delikát vagy vegeta,
1 teáskanál csombor (borsikafû),
1 késhegynyi õrölt babérlevél.
|
 |
A rizst váltott vízben többször átmossuk, majd jól lecsöpögtetve, 1 evõkanálnyi
olajon üvegesre pirítjuk. Ezután térfogatához képest dupla mennyiségû vízzel
felöntjük, beleszórjuk a vegetát, és fedõ alatt, kis lángon addig fõzzük, amíg
az összes levét beszívja. Közben a káposztát apróra vágjuk, és 1 evõkanál
olajon, a csomborral, a borssal és a babérlevéllel meghintve, fedõ alatt puhára
pároljuk. A megmaradt olajon megpirítjuk a finomra metélt vöröshagymát. Ezt
azután belekeverjük a tejfölbe, és a felvert tojással összeöntjük. Kisebb tepsi
aljára terítjük a káposzta egyharmadát és betakarjuk a rizs felével. Erre
rákarikázzuk a bõrétõl megfosztott kolbász egyharmadát. Ismét káposztaréteg,
majd a kicsumázott és vékonyra szeletelt alma fele kerül rá. Az ízesített
tejföllel meglocsoljuk, és a rétegezést a megmaradt rizzsel, a második réteg
kolbásszal, a káposztával és az almával folytatjuk. A tetejére kerül a harmadik
kolbászréteg, amelyet a megmaradt tejföllel leöntünk. A tepsit alufóliával
befedjük, és az elõmelegített forró sütõben 30 percig pároljuk. A fedelét
levéve, kissé megpirítjuk.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|