WebFazek Zoldsegetel Rakott zöldségestál
Karfiolos rántott palacsinta
Rizses káposzta
Ínyenc krumplifõzelék
Kapros-tojásos burgonya
Töltött burgonya
Kapros karalábé
Parajpuding gombamártással
Rizses rakott zöldség
Bundázott tökhasáb
Zalai zöldbab
Karfiolpuding
Zabpelyhes gomba
Gombás lecsó
Zellerpüré
Rakott padlizsán
Töltött burgonya
Sonkás zöldpaprika
Tormás-mustáros burgonya
Töltött sárgarépa
Káposztás zsemle
Sajtos zöldség
Vegetáriánus kocsonya
Rokfortos burgonya
Krémsajtos cékla
Sajtos gomba
Sólet
Cukkinipástétom
Vörösboros rakott cukkini
Gomba szőlőlevél-ágyon
Karfiol húsos takaró alatt
Rántott paradicsom
Francia rakott burgonya
tökfasírt
Gombaropogós
Spárga sonkával és sajttal
Karfiol sajtos bundabában párolt zöldséggel
Rakott zöldségestál
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
Egyenlő mennyiségben: burgonya
sárgarépa
pasztinák
vöröskáposzta
padlizsán v. zukkini
karfiol v. gomba
só,bors,cukor,őrőlt kömény,szerecsendió,kevés olaj
esetleg tejföl,de elhagyható

Elkeszites
A zöldségeket megmossuk,megtisztítjuk,majd kb.1cm vastag szeletekre vágjuk,a káposztát legyaluljuk.(A padlizsán bőrét nem kell lehámozni.)A burgonyát,a répát,a pasztinákot,a káposztát és a karfiolt (v.gombát) kuktában vagy mikrohullámú sütőben megpároljuk.Egyszerre csak egyféle zöldséget tegyünk a kuktába,egymás után pároljuk a zöldségféléket!A padlizsánt vagy zukkinit lesózzuk,kb 30 percig állni hagyjuk,majd a levétől lecsurgatva kevés olajon félig átsütjük a szeleteket. Ha minden zöldség megpuhult,előveszünk egy nagy tűzálló tálat vagy tepsit,vékonyan kiolajozzuk,és elkezdjük soronként lerakni a zöldségeket.A sorrend nem fontos,ízlés szerint mindenből egy-egy sort rakunk le,a lényeg,hogy minden zöldséget a hozzáillő fűszerrel hintsünk meg.A krumplira csak só kerül,a sárgarépára só,bors,kevés cukor,a pasztinákra só,a vöröskáposztára só,cukor,őrölt kömény,a karfiolra só és szerecsendió,a gombára só,bors,a padlizsánra vagy zukkinire semmit nem teszünk,mert előre be voltak sózva.Amikor az összes zöldséget leraktuk,tehetünk rá tejfölt,de anélkül is nagyon finom.Sütőbe tesszük,nagy lángon kb egy órát sütjük;ha nagyon sül a teteje,csökkentsük a lángot. Jó étvágyat!

A receptet Zombory Éva küldte.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997-1998