



















|
Hozzávalók:
60 dkg tisztított krumpli (nem szétfövõ fajta),
2 dl tejföl,
3 evõkanál olaj,
1 csokor zellerzöld (vagy 1 cikk zeller és 1 evõkanál vágott petrezselyem),
1 evõkanál vegeta,
1 evõkanál paradicsompüré,
1 pici fej vöröshagyma,
kevés só, csipetnyi porcukor,
csipetnyi törött fehér bors.
|
 |
A krumplit egyforma kis kockákra vágjuk. Lábosban felforrósítjuk az olajat,
rátesszük a megtisztított és fokhagymaprésen összezúzott (vagy lereszelt)
vöröshagymát, majd kis lángon egy percig kevergetve pirítjuk. Ezután hozzáadjuk
a finomra vágott zellerlevél felét (vagy a megreszelt zellert) és a
paradicsompürét, ezt követõen tovább pirítjuk egy percig. A krumplit rátéve
további néhány percig pirítjuk, végül annyi vízzel öntjük fel, amennyi szûken
ellepi. Beszórjuk a vegetát és a borsot, majd pedig lefedjük és megfõzzük.
Közben a lisztet a tejföllel és 2 evõkanál krumplifõzõvízzel simára keverjük,
és a már megfõtt krumpliba beleöntjük. Folytonos keverés közben jól
kiforraljuk, végül ízlés szerint megsózzuk és kis cukorral ízesítjük. A tûzrõl
lehúzva belekeverjük a megmaradt és nagyon finomra vágott zellerlevelet (vagy a
petrezselyemzöldet), és befedve 10 percig saját gõzében hagyjuk állni, csak
azután tálaljuk.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|