WebFazek Zoldsegetel Ínyenc krumplifõzelék
Karfiolos rántott palacsinta
Rizses káposzta
Ínyenc krumplifõzelék
Kapros-tojásos burgonya
Töltött burgonya
Kapros karalábé
Parajpuding gombamártással
Rizses rakott zöldség
Bundázott tökhasáb
Zalai zöldbab
Karfiolpuding
Zabpelyhes gomba
Gombás lecsó
Zellerpüré
Rakott padlizsán
Töltött burgonya
Sonkás zöldpaprika
Tormás-mustáros burgonya
Töltött sárgarépa
Káposztás zsemle
Sajtos zöldség
Vegetáriánus kocsonya
Rokfortos burgonya
Krémsajtos cékla
Sajtos gomba
Sólet
Cukkinipástétom
Vörösboros rakott cukkini
Gomba szőlőlevél-ágyon
Karfiol húsos takaró alatt
Rántott paradicsom
Francia rakott burgonya
tökfasírt
Gombaropogós
Spárga sonkával és sajttal
Karfiol sajtos bundabában párolt zöldséggel
Rakott zöldségestál
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
60 dkg tisztított krumpli
    (nem szétfövõ fajta),
2 dl tejföl,
3 evõkanál olaj,
1 csokor zellerzöld (vagy 1 cikk zeller
    és 1 evõkanál vágott petrezselyem),
1 evõkanál vegeta,
1 evõkanál paradicsompüré,
1 pici fej vöröshagyma,
kevés só, csipetnyi porcukor,
csipetnyi törött fehér bors.

Elkeszites
A krumplit egyforma kis kockákra vágjuk. Lábosban felforrósítjuk az olajat, rátesszük a megtisztított és fokhagymaprésen összezúzott (vagy lereszelt) vöröshagymát, majd kis lángon egy percig kevergetve pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a finomra vágott zellerlevél felét (vagy a megreszelt zellert) és a paradicsompürét, ezt követõen tovább pirítjuk egy percig. A krumplit rátéve további néhány percig pirítjuk, végül annyi vízzel öntjük fel, amennyi szûken ellepi. Beszórjuk a vegetát és a borsot, majd pedig lefedjük és megfõzzük. Közben a lisztet a tejföllel és 2 evõkanál krumplifõzõvízzel simára keverjük, és a már megfõtt krumpliba beleöntjük. Folytonos keverés közben jól kiforraljuk, végül ízlés szerint megsózzuk és kis cukorral ízesítjük. A tûzrõl lehúzva belekeverjük a megmaradt és nagyon finomra vágott zellerlevelet (vagy a petrezselyemzöldet), és befedve 10 percig saját gõzében hagyjuk állni, csak azután tálaljuk.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997