WebFazek Zoldsegetel Rakott padlizsán
Karfiolos rántott palacsinta
Rizses káposzta
Ínyenc krumplifõzelék
Kapros-tojásos burgonya
Töltött burgonya
Kapros karalábé
Parajpuding gombamártással
Rizses rakott zöldség
Bundázott tökhasáb
Zalai zöldbab
Karfiolpuding
Zabpelyhes gomba
Gombás lecsó
Zellerpüré
Rakott padlizsán
Töltött burgonya
Sonkás zöldpaprika
Tormás-mustáros burgonya
Töltött sárgarépa
Káposztás zsemle
Sajtos zöldség
Vegetáriánus kocsonya
Rokfortos burgonya
Krémsajtos cékla
Sajtos gomba
Sólet
Cukkinipástétom
Vörösboros rakott cukkini
Gomba szőlőlevél-ágyon
Karfiol húsos takaró alatt
Rántott paradicsom
Francia rakott burgonya
tökfasírt
Gombaropogós
Spárga sonkával és sajttal
Karfiol sajtos bundabában párolt zöldséggel
Rakott zöldségestál
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
2 hosszúkás padlizsán,
2 nagy fej vöröshagyma,
25 dkg paradicsom,
2 szép nagy zöldpaprika,
25 dkg bármilyen fajta darált hús,
10 dkg rizs,
2 dl tejföl,
5 gerezd fokhagyma,
1 teáskanál piros fûszerpaprika,
5 dkg füstölt szalonna,
1 evõkanál olaj,
törött bors és só ízlés szerint.

Elkeszites
A megmosott padlizsánt félujjnyi vastag karikákra vágjuk. Mindkét oldalát besózzuk, és 15 percre félretesszük. A vöröshagymát, a kicsumázott zöldpaprikát és a paradicsomot vékonyra karikázzuk. A rizst többször váltott vízben megmossuk és leszûrjük, majd 20 percre annyi vízbe áztatjuk, amennyi jól ellepi. A füstölt szalonnát nagyon finomra metélve, kisütjük. A zsíron megfonnyasztjuk a vöröshagymát, majd kivesszük a serpenyõbõl és félrerakjuk. A visszamaradt hagymás zsíron megfuttatjuk a darált húst, ezután a tûzrõl lehúzva belekeverjük a pirospaprikát, és azonnal ráöntünk egypohárnyi vizet. Megsózzuk, megborsozzuk, majd befedve, 15 percig pároljuk. Végül a padlizsánkarikákról leitatjuk a levet, és az olajon lepirítjuk. Jó nagy tûzálló tálba vagy tepsi aljára lerakjuk a fele sült padlizsánt, erre rászórjuk a közben lecsöpögtetett rizst, amit megkenünk a paprikás darált hússal. Paradicsomkarikákat teszünk rá, majd beborítjuk a hagymával és a zöldpaprikával. Erre ráöntjük a zúzott fokhagymával és sóval, borssal ízesített tejföl felét, végül a megmaradt padlizsánnal fejezzük be a rétegezést. A tetejére fokhagymás tejföl kerül. A sütõben 40 percig sütjük a befedett ételt. Kockákra vágva tálaljuk.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997