WebFazek Zoldsegetel Karfiolpuding
Karfiolos rántott palacsinta
Rizses káposzta
Ínyenc krumplifõzelék
Kapros-tojásos burgonya
Töltött burgonya
Kapros karalábé
Parajpuding gombamártással
Rizses rakott zöldség
Bundázott tökhasáb
Zalai zöldbab
Karfiolpuding
Zabpelyhes gomba
Gombás lecsó
Zellerpüré
Rakott padlizsán
Töltött burgonya
Sonkás zöldpaprika
Tormás-mustáros burgonya
Töltött sárgarépa
Káposztás zsemle
Sajtos zöldség
Vegetáriánus kocsonya
Rokfortos burgonya
Krémsajtos cékla
Sajtos gomba
Sólet
Cukkinipástétom
Vörösboros rakott cukkini
Gomba szőlőlevél-ágyon
Karfiol húsos takaró alatt
Rántott paradicsom
Francia rakott burgonya
tökfasírt
Gombaropogós
Spárga sonkával és sajttal
Karfiol sajtos bundabában párolt zöldséggel
Rakott zöldségestál
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
50 dkg tisztított karfiol,
5 dkg vaj vagy margarin,
5 dl tej,
2 púpozott evõkanál finomliszt,
3 tojás,
1 evõkanál Vegeta,
1 mokkáskanál törött fehér bors,
kevés só,
a pudinformához 1 dkg margarin és
2 evõkanál zsemlemorzsa.

Elkeszites
A karfiolt kis rózsáira szedjük, és gyengén sózott, forrásban lévõ vízbe tesszük. Az újraforrástól számítva 5 percig fedetlenül fõzzük. Közben a vajat habzásig hevítjük a liszttel, majd ráöntjük a megmelegített tejet, és folytonosan kevergetve, nagyon sûrûre fõzzük. Közben a Vegetát és a borsot is belekeverjük. Ha már nem forró, az elõre felvert tojásokat is hozzáadva, alaposan elkeverjük, végül a félig fõtt és lecsöpögtetett, összetört karfiolt is beleforgatjuk. Szögletes, hosszúkás pudingformát a margarinnal kikenünk, és a zsemlemorzsával behintjük. A tojásos-karfiolos masszát beleöntjük, a tetejét egyenletesre elsimítjuk, majd beleállítjuk egy háromujjnyi vízzel telt tepsibe. A tepsit betoljuk az elõmelegített forró sütõbe, és annyi ideig gõzöljük, amíg a beleszúrt villára már nem tapad a masszából. Még forrón hosszúkás tálra borítjuk, és felszeletelve kínáljuk. Nagyon jó mellé a kutchup, vagy a paradicsomos ízesítésû majonéz, de salátával is tálalható.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997