



















|
Hozzávalók:
50 dkg tisztított karfiol,
5 dkg vaj vagy margarin,
5 dl tej,
2 púpozott evõkanál finomliszt,
3 tojás,
1 evõkanál Vegeta,
1 mokkáskanál törött fehér bors,
kevés só,
a pudinformához 1 dkg margarin és
2 evõkanál zsemlemorzsa.
|
 |
A karfiolt kis rózsáira szedjük, és gyengén sózott, forrásban lévõ vízbe
tesszük. Az újraforrástól számítva 5 percig fedetlenül fõzzük. Közben a vajat
habzásig hevítjük a liszttel, majd ráöntjük a megmelegített tejet, és
folytonosan kevergetve, nagyon sûrûre fõzzük. Közben a Vegetát és a borsot is
belekeverjük. Ha már nem forró, az elõre felvert tojásokat is hozzáadva,
alaposan elkeverjük, végül a félig fõtt és lecsöpögtetett, összetört karfiolt
is beleforgatjuk. Szögletes, hosszúkás pudingformát a margarinnal kikenünk, és
a zsemlemorzsával behintjük. A tojásos-karfiolos masszát beleöntjük, a tetejét
egyenletesre elsimítjuk, majd beleállítjuk egy háromujjnyi vízzel telt tepsibe.
A tepsit betoljuk az elõmelegített forró sütõbe, és annyi ideig gõzöljük, amíg
a beleszúrt villára már nem tapad a masszából. Még forrón hosszúkás tálra
borítjuk, és felszeletelve kínáljuk. Nagyon jó mellé a kutchup, vagy a
paradicsomos ízesítésû majonéz, de salátával is tálalható.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|