WebFazek Zoldsegetel Kapros karalábé
Karfiolos rántott palacsinta
Rizses káposzta
Ínyenc krumplifõzelék
Kapros-tojásos burgonya
Töltött burgonya
Kapros karalábé
Parajpuding gombamártással
Rizses rakott zöldség
Bundázott tökhasáb
Zalai zöldbab
Karfiolpuding
Zabpelyhes gomba
Gombás lecsó
Zellerpüré
Rakott padlizsán
Töltött burgonya
Sonkás zöldpaprika
Tormás-mustáros burgonya
Töltött sárgarépa
Káposztás zsemle
Sajtos zöldség
Vegetáriánus kocsonya
Rokfortos burgonya
Krémsajtos cékla
Sajtos gomba
Sólet
Cukkinipástétom
Vörösboros rakott cukkini
Gomba szőlőlevél-ágyon
Karfiol húsos takaró alatt
Rántott paradicsom
Francia rakott burgonya
tökfasírt
Gombaropogós
Spárga sonkával és sajttal
Karfiol sajtos bundabában párolt zöldséggel
Rakott zöldségestál
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
4 szép nagy, zsenge karalábé,
2 dl csökkentett zsírtartalmú tejföl,
2 dl tej,
3 dkg vaj (vagy margarin),
1 dl párolt rizs (maradék is lehet),
1 tojás,
1 csokor kapor,
1 csokor petrezselyemzöld,
1 evõkanál finomliszt,
1 púpozott teáskanál Vegeta,
ízlés szerint só és törött fehér bors.

Elkeszites
A karalábékat megtisztítjuk, majd forrásban lévõ, félliternyi, enyhén sós vízbe tesszük. Az újraforrástól számított 5 percig fõzzük, ezután leszûrjük. Ha már nem nagyon forró, karalábévájóval úgy vájjuk ki a karalábék belsejét, hogy a faluk legalább egy centi vastag maradjon. Kis tepsibe vagy tûzálló tálba tesszük a négy kivájt karalábét, és melléhelyezzük a kivájt forgácsokat is. A párolt rizst összekeverjük a nyers tojással, hozzáadjuk a megmosott és lecsöpögtetett petrezselyemzöld, valamint a kapor apróra vágott felét, és kevés fehér borssal ízesítjük. A rizses masszát beletöltjük a kivájt karalábékba. A tálat alufóliával szorosan befedjük, és az elõmelegített forró sütõbe toljuk. 20 percig pároljuk. Közben a vajat a liszttel habzásig hevítjük, majd felöntjük a forró tejjel, és kevergetve sûrûre fõzzük. Ezután beleszórjuk a Vegetát, és belekeverjük a tejfölt. A párolási idõ letelte után a sütõbõl kivesszük a tálat, és a karalábék tetejére öntjük a tejfölös mártást. Rászórjuk a megmaradt kaprot és petrezselymet, és 5 percre visszatoljuk a sütõbe.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997