



















|
Hozzávalók:
1 kg burgonya,
1 kis szál friss torma,
1 nagy fej vöröshagyma,
1 evõkanál mustár,
2 dl tejföl,
2 tojás,
4 evõkanál olaj,
1 púpozott teáskanál só,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
a tepsihez 2 evõkanál olaj és 2 evõkanál
zsemlemorzsa.
|
 |
A burgonyát nyersen meghámozzuk, és karikákra vágjuk. Az olajjal kikent és
zsemlemorzsával meghintett tepsiben egyenletesen elterítjük. Megsózzuk, és jól
összerázzuk, hogy a só mindenütt érje. A tormát meghámozzuk, és finom lyukú
reszelõn lereszeljük, majd összekeverjük a mustárral, az olajjal és a
tejföllel. Meg is borsozzuk, ezután belekeverjük a megtisztított és lereszelt
vöröshagymát, valamint a habosra felvert tojást. Az egészet alaposan
összekeverjük, majd egyenletesen ráöntjük a burgonyára. Alufóliával légmentesen
betakarjuk a tepsit, és az elõmelegített forró sütõbe toljuk. Legalább 50
percig közepes lángon pároljuk, ezután levesszük a tepsi tetejét, és fedetlenül
kissé megpirítjuk. Kockákra vágva tálaljuk. A tormától és a mustártól
kellemesen, pikáns az íze. Aki szereti a rakott krumplit, feltétlenül próbálja
ki!
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|