WebFazek Zoldsegetel Vegetáriánus kocsonya
Karfiolos rántott palacsinta
Rizses káposzta
Ínyenc krumplifõzelék
Kapros-tojásos burgonya
Töltött burgonya
Kapros karalábé
Parajpuding gombamártással
Rizses rakott zöldség
Bundázott tökhasáb
Zalai zöldbab
Karfiolpuding
Zabpelyhes gomba
Gombás lecsó
Zellerpüré
Rakott padlizsán
Töltött burgonya
Sonkás zöldpaprika
Tormás-mustáros burgonya
Töltött sárgarépa
Káposztás zsemle
Sajtos zöldség
Vegetáriánus kocsonya
Rokfortos burgonya
Krémsajtos cékla
Sajtos gomba
Sólet
Cukkinipástétom
Vörösboros rakott cukkini
Gomba szőlőlevél-ágyon
Karfiol húsos takaró alatt
Rántott paradicsom
Francia rakott burgonya
tökfasírt
Gombaropogós
Spárga sonkával és sajttal
Karfiol sajtos bundabában párolt zöldséggel
Rakott zöldségestál
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
20 dkg sárgarépa,
20 dkg zeller,
20 dkg zöldborsó,
8 dl víz,
1 evõkanálnyi Vegeta,
2 púpozott evõkanál zselatinpor,
1/2 citrom,
20 dkg morzsolt kukorica
     (vagy 80 dkg vegyes mirelit zöldég, tetszés szerint),
ízlés szerint só.

Elkeszites
A megtisztított és egyforma kis kockákra vágott zöldségeket a következõ módon fõzzük meg: a vizet fazékban felforraljuk, beleszórjuk a Vegetát, és beletesszük a sárgarépát. Az újraforrástól számított 5 perc múlva a répát leszûrjük. A leszûrt levet ismét felforraljuk, ezután a zellert fõzzük benne néhány percig. Végül a kukoricát és a zöldborsót egyszerre beletesszük, és ugyancsak megfõzzük. A leszûrt lébe szûrõn keresztül csavarjuk a citromot, és ha szükséges, a levet meg is sózzuk. A zselatint kis lábosba szórjuk, majd ráöntünk 1 dl hideg vizet. 5 percnyi áztatás után, a meleg levet apránként hozzáöntve, simára keverjük. (Ha a zselatinszemcsék nem oldódnak, akkor az egész zselatinos levet tegyük kis lángra, és folyamatosan kevergetve oldjuk fel.) Az elõkészített forma aljára kevés levet öntünk, amit a hûtõszekrényben megdermesztünk, majd rákanalazzuk az összekevert zöldséget. Meglocsoljuk lével, amit ismét megdermesztünk, végül az összes lével felöntjük. A formát befedjük, és a hûtõszekrényben legalább fél napig hûtjük. Tálalás elõtt a zöldségkocsonyát tálra borítjuk. Özesített kefirrel vagy tejföllel, esetleg paradicsom- vagy tartármártással kínáljuk.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997