Hozzávalók:
8 nagy burgonya,
10 dkg reszelt rokfort sajt,
5 dkg vaj vagy margarin,
1 csokor snidling (vagy 1 evõkanálnyi szárított snidling),
ízlés szerint só,
késhegynyi törött fehér bors.
|
 |
A burgonyákat alaposan, lehetõleg kefével megsikáljuk, és meg is törölgetjük.
Egy akkora tepsit, amekkorában egymás mellett elfér a 8 burgonya, elõkészítünk.
A burgonyák tetején elég mély, nagy nyílást vágunk. A vájatokat megtöltjük a
vajjal és reszelt sajt felével. Az ily módon elõkészített burgonyákat
külön-külön alufóliába csomagoljuk, és a tepsibe elhelyezzük. Elõmelegített,
forró sütõbe toljuk, és erõs lángon 1 órán keresztül sütjük. Ezután hagyjuk
kissé kihûlni, majd a kis csomagokat kibontjuk. A megpuhult burgonyákat ismét
meghintjük a megmaradt reszelt sajttal, és már fedetlenül betoljuk a sütõbe.
Éppen csak annyi ideig pirítjuk, amíg a sajt egybefüggõ réteget képez a
tetején. Kivéve, azon forrón meghintjük a finomra vágott snidlinggel, és
azonnal tálaljuk. Bármilyen savanyúság vagy saláta jó mellé.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|