WebFazek Zoldsegetel Rokfortos burgonya
Karfiolos rántott palacsinta
Rizses káposzta
Ínyenc krumplifõzelék
Kapros-tojásos burgonya
Töltött burgonya
Kapros karalábé
Parajpuding gombamártással
Rizses rakott zöldség
Bundázott tökhasáb
Zalai zöldbab
Karfiolpuding
Zabpelyhes gomba
Gombás lecsó
Zellerpüré
Rakott padlizsán
Töltött burgonya
Sonkás zöldpaprika
Tormás-mustáros burgonya
Töltött sárgarépa
Káposztás zsemle
Sajtos zöldség
Vegetáriánus kocsonya
Rokfortos burgonya
Krémsajtos cékla
Sajtos gomba
Sólet
Cukkinipástétom
Vörösboros rakott cukkini
Gomba szőlőlevél-ágyon
Karfiol húsos takaró alatt
Rántott paradicsom
Francia rakott burgonya
tökfasírt
Gombaropogós
Spárga sonkával és sajttal
Karfiol sajtos bundabában párolt zöldséggel
Rakott zöldségestál
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
8 nagy burgonya,
10 dkg reszelt rokfort sajt,
5 dkg vaj vagy margarin,
1 csokor snidling
     (vagy 1 evõkanálnyi szárított snidling),
ízlés szerint só,
késhegynyi törött fehér bors.

Elkeszites
A burgonyákat alaposan, lehetõleg kefével megsikáljuk, és meg is törölgetjük. Egy akkora tepsit, amekkorában egymás mellett elfér a 8 burgonya, elõkészítünk. A burgonyák tetején elég mély, nagy nyílást vágunk. A vájatokat megtöltjük a vajjal és reszelt sajt felével. Az ily módon elõkészített burgonyákat külön-külön alufóliába csomagoljuk, és a tepsibe elhelyezzük. Elõmelegített, forró sütõbe toljuk, és erõs lángon 1 órán keresztül sütjük. Ezután hagyjuk kissé kihûlni, majd a kis csomagokat kibontjuk. A megpuhult burgonyákat ismét meghintjük a megmaradt reszelt sajttal, és már fedetlenül betoljuk a sütõbe. Éppen csak annyi ideig pirítjuk, amíg a sajt egybefüggõ réteget képez a tetején. Kivéve, azon forrón meghintjük a finomra vágott snidlinggel, és azonnal tálaljuk. Bármilyen savanyúság vagy saláta jó mellé.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997