WebFazek Zoldsegetel Zalai zöldbab
Karfiolos rántott palacsinta
Rizses káposzta
Ínyenc krumplifõzelék
Kapros-tojásos burgonya
Töltött burgonya
Kapros karalábé
Parajpuding gombamártással
Rizses rakott zöldség
Bundázott tökhasáb
Zalai zöldbab
Karfiolpuding
Zabpelyhes gomba
Gombás lecsó
Zellerpüré
Rakott padlizsán
Töltött burgonya
Sonkás zöldpaprika
Tormás-mustáros burgonya
Töltött sárgarépa
Káposztás zsemle
Sajtos zöldség
Vegetáriánus kocsonya
Rokfortos burgonya
Krémsajtos cékla
Sajtos gomba
Sólet
Cukkinipástétom
Vörösboros rakott cukkini
Gomba szőlőlevél-ágyon
Karfiol húsos takaró alatt
Rántott paradicsom
Francia rakott burgonya
tökfasírt
Gombaropogós
Spárga sonkával és sajttal
Karfiol sajtos bundabában párolt zöldséggel
Rakott zöldségestál
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
50 dkg zöldbab (lehet vékony, zöld
     ceruzabab vagy sárga juliskabab),
3 tojás,
5 dl tej,
5 dkg vaj vagy margarin,
2 púpozott evõkanál finomliszt,
10 dkg reszelt, zalai füstölt sajt,
3 gerezd fokhagyma,
1 teáskanál mustár,
1 teáskanál ketchup,
ízlés szerint só és törött fehér bors,
a tepsihez 1 dkg vaj és 1 evõkanál zsemlemorzsa.

Elkeszites
A zöldbabot a szokásos módon megtisztítjuk, majd két-három centis darabokra vágjuk. Forrásban lévõ, enyhén sós vízben félpuhára fõzzük. Közben a vajat habzásig hevítjtük a liszttel, ezután ráöntjük a megmelegített tejet, és folyamatosan kevergetve, sûrûre fõzzük. Zúzott fokhagymával, sóval, borssal, mustárral és ketchuppal ízesítjük, végül a tûzrõl lehúzva, belekeverjük a sajt felét. Félretesszük, hogy kissé kihûljön. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjébõl kemény habot verünk. A sárgákat belekeverjük a sajtos mártásba, majd ugyancsak belekverjük a leszûrt, fõtt zöldbabot. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot is. A zöldbabos masszát belesimítjuk a kikent tepsibe. A tetejére szórjuk a megmaradt reszelt sajtot, és betoljuk az elõmelegített, forró sütõbe. Befedve sütjük 25-30 percig, ezután levesszük a fedelét, és néhány percig pirítjuk. Vigyázzunk, nehogy a sajt megbarnuljon, mert keserû lesz az étel. Kockákra vágva tálaljuk.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997