WebFazek Zoldsegetel Karfiol húsos takaró alatt
Karfiolos rántott palacsinta
Rizses káposzta
Ínyenc krumplifõzelék
Kapros-tojásos burgonya
Töltött burgonya
Kapros karalábé
Parajpuding gombamártással
Rizses rakott zöldség
Bundázott tökhasáb
Zalai zöldbab
Karfiolpuding
Zabpelyhes gomba
Gombás lecsó
Zellerpüré
Rakott padlizsán
Töltött burgonya
Sonkás zöldpaprika
Tormás-mustáros burgonya
Töltött sárgarépa
Káposztás zsemle
Sajtos zöldség
Vegetáriánus kocsonya
Rokfortos burgonya
Krémsajtos cékla
Sajtos gomba
Sólet
Cukkinipástétom
Vörösboros rakott cukkini
Gomba szőlőlevél-ágyon
Karfiol húsos takaró alatt
Rántott paradicsom
Francia rakott burgonya
tökfasírt
Gombaropogós
Spárga sonkával és sajttal
Karfiol sajtos bundabában párolt zöldséggel
Rakott zöldségestál
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
1 karfiol,
2 evőkanál só,
35 dkg vegyes vagdalthús,
2 tojás,
1 fej vöröshagyma,
1/4 teáskanál feketebors,
1 csipet szerecsendió,
2 evőkanál vaj

Elkeszites
Két liter sós vizet forraljunk fel. Tisztítsuk meg a karfiolt, és a torzsát keresztbe vágjuk be. A zöldséget öt percig főzzük benne, majd öntsük le róla a vizet. A vagdalthúst keverjük össze a tojásokkal, a hagymát, és ezt 1/8 liter vizzel gyurjuk simára, majd sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük. Zsírozzuk ki a jénai tálat, a karfiolt állítsuk bele, és tegyük köré a húst. Rakjuk a forró sütő középső részébe. Ha félig megsült rakjunk vajdarabkákat a húsra. Paradicsommártás és petrezselymes burgonya , sőr vagy ásványvíz illik hozzá.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997-1998