



















|
Hozzávalók:
1 karfiol,
2 evőkanál só,
35 dkg vegyes vagdalthús,
2 tojás,
1 fej vöröshagyma,
1/4 teáskanál feketebors,
1 csipet szerecsendió,
2 evőkanál vaj
|
 |
Két liter sós vizet forraljunk fel. Tisztítsuk meg a karfiolt, és a torzsát keresztbe vágjuk be. A zöldséget öt percig főzzük benne, majd öntsük le róla a vizet.
A vagdalthúst keverjük össze a tojásokkal, a hagymát, és ezt 1/8 liter vizzel gyurjuk simára, majd sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.
Zsírozzuk ki a jénai tálat, a karfiolt állítsuk bele, és tegyük köré a húst. Rakjuk a forró sütő középső részébe.
Ha félig megsült rakjunk vajdarabkákat a húsra.
Paradicsommártás és petrezselymes burgonya , sőr vagy ásványvíz illik hozzá.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997-1998
|
|