WebFazek Zoldsegetel Káposztás zsemle
Karfiolos rántott palacsinta
Rizses káposzta
Ínyenc krumplifõzelék
Kapros-tojásos burgonya
Töltött burgonya
Kapros karalábé
Parajpuding gombamártással
Rizses rakott zöldség
Bundázott tökhasáb
Zalai zöldbab
Karfiolpuding
Zabpelyhes gomba
Gombás lecsó
Zellerpüré
Rakott padlizsán
Töltött burgonya
Sonkás zöldpaprika
Tormás-mustáros burgonya
Töltött sárgarépa
Káposztás zsemle
Sajtos zöldség
Vegetáriánus kocsonya
Rokfortos burgonya
Krémsajtos cékla
Sajtos gomba
Sólet
Cukkinipástétom
Vörösboros rakott cukkini
Gomba szőlőlevél-ágyon
Karfiol húsos takaró alatt
Rántott paradicsom
Francia rakott burgonya
tökfasírt
Gombaropogós
Spárga sonkával és sajttal
Karfiol sajtos bundabában párolt zöldséggel
Rakott zöldségestál
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
1 kisebb fej fehér káposzta
     (kb. 50-60 dkg),
4 zsemle,
2 dl tejföl,
2 tojás,
4 evõkanál olaj,
1 evõkanál kristálycukor,
1 mokkáskanál borsikafû (csombor),
1 mokkáskanál törött fekete bors,
ízlés szerint só.

Elkeszites
A káposzta külsõ, fonnyadt leveleit lebontjuk, a kemény torzsa alját levágjuk, és vagy lereszeljük, vagy nagyon apróra összevágjuk. Lábosba rakjuk. Ráöntjük az olajat és 4 evõkanál vizet, majd befedve addig pároljuk, amíg zsírjára nem sül. Ezután a fedõt levesszük a káposzta tetejérõl, és folytonosan kevergetve sárgásbarnára pirítjuk. Közben megsózzuk, megcukrozzuk, és megborsozzuk. A pirított káposztát kissé kihûtjük. Közben a zsemléket kettévágjuk, a zsemlebelet kiszedjük és apróra vágjuk. 4 fél kivájt zsemle üregét megtöltjük a káposztával, majd kis tepsibe rakjuk. Mindegyik megtöltött zsemle tetejére rárakjuk a "kalapját", és hústûvel összetûzzük. A megmaradt káposztát összekeverjük a felvert tojásokkal, a tejföllel, végül hozzáadjuk a borsikafüvet is. A zsemlék tetejét bekenjük a káposztás keverékkel. A megmaradt keveréket beleöntjük a tepsibe, elõmelegített forró sütõben toljuk, és addig pirítjuk, amíg a zsemlék teteje szép piros-ropogósra sül.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997