



















|
Hozzávalók:
50 dkg sárgarépa,
50 dkg petrezselyemgyökér,
2 fej vöröshagyma,
2 dl tojás,
10 dkg reszelt sajt,
3 evõkanál olaj,
1 evõkanál finomliszt,
1 teáskanál piros fûszerpaprika,
1 késhegynyi törött fekete bors,
1 teáskanál só,
1 gerezd fokhagyma,
a tepsihez 2 evõkanál zsemlemorzsa.
|
 |
A zöldséget megtisztítjuk, és egyforma vékony karikákra vágjuk. A meghámozott
hagymát is felkarikázzuk. Egy kis tálkában a lisztet összekeverjük a
pirospaprikával, a sóval és a borssal. A zöldséget mély tálba rakjuk, a
fûszeres lisztet rászórjuk, és úgy rázzuk össze, hogy a liszt a
zöldségkarikákat egészen belepje. Egy kis tepsit vagy tûzálló tálat 1 evõkanál
olajjal kikenünk, zsemlemorzsával beszórjuk, és beleterítjük a fûszeres-lisztes
zöldséget. A tejfölbe belekeverjük a gyengén felvert tojásokat, a reszelt sajt
felét, a megmaradt olajat és a tisztított, zúzott fokhagymát. Gyengén meg is
sózzuk, ezután egyenletesen rálocsoljuk a zöldségre. Alufóliával szorosan,
légmentesen befedjük, majd az elõmelegített, forró sütõbe toljuk. 30-35 percig
pároljuk közepes lángon. Eztán a fedelét levesszük, és világossárgára pirítjuk.
Kockákra vágva tesszük a tányérokra, és még forrón meghintjük a megmaradt
reszelt sajttal.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|