WebFazek Zoldsegetel Sajtos zöldség
Karfiolos rántott palacsinta
Rizses káposzta
Ínyenc krumplifõzelék
Kapros-tojásos burgonya
Töltött burgonya
Kapros karalábé
Parajpuding gombamártással
Rizses rakott zöldség
Bundázott tökhasáb
Zalai zöldbab
Karfiolpuding
Zabpelyhes gomba
Gombás lecsó
Zellerpüré
Rakott padlizsán
Töltött burgonya
Sonkás zöldpaprika
Tormás-mustáros burgonya
Töltött sárgarépa
Káposztás zsemle
Sajtos zöldség
Vegetáriánus kocsonya
Rokfortos burgonya
Krémsajtos cékla
Sajtos gomba
Sólet
Cukkinipástétom
Vörösboros rakott cukkini
Gomba szőlőlevél-ágyon
Karfiol húsos takaró alatt
Rántott paradicsom
Francia rakott burgonya
tökfasírt
Gombaropogós
Spárga sonkával és sajttal
Karfiol sajtos bundabában párolt zöldséggel
Rakott zöldségestál
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
50 dkg sárgarépa,
50 dkg petrezselyemgyökér,
2 fej vöröshagyma,
2 dl tojás,
10 dkg reszelt sajt,
3 evõkanál olaj,
1 evõkanál finomliszt,
1 teáskanál piros fûszerpaprika,
1 késhegynyi törött fekete bors,
1 teáskanál só,
1 gerezd fokhagyma,
a tepsihez 2 evõkanál zsemlemorzsa.

Elkeszites
A zöldséget megtisztítjuk, és egyforma vékony karikákra vágjuk. A meghámozott hagymát is felkarikázzuk. Egy kis tálkában a lisztet összekeverjük a pirospaprikával, a sóval és a borssal. A zöldséget mély tálba rakjuk, a fûszeres lisztet rászórjuk, és úgy rázzuk össze, hogy a liszt a zöldségkarikákat egészen belepje. Egy kis tepsit vagy tûzálló tálat 1 evõkanál olajjal kikenünk, zsemlemorzsával beszórjuk, és beleterítjük a fûszeres-lisztes zöldséget. A tejfölbe belekeverjük a gyengén felvert tojásokat, a reszelt sajt felét, a megmaradt olajat és a tisztított, zúzott fokhagymát. Gyengén meg is sózzuk, ezután egyenletesen rálocsoljuk a zöldségre. Alufóliával szorosan, légmentesen befedjük, majd az elõmelegített, forró sütõbe toljuk. 30-35 percig pároljuk közepes lángon. Eztán a fedelét levesszük, és világossárgára pirítjuk. Kockákra vágva tesszük a tányérokra, és még forrón meghintjük a megmaradt reszelt sajttal.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997