Hozzávalók:
1 doboz mirelit leveses-vajas tészta (50 dkg),
1 tojás,
2-3 evõkanál finomliszt,
25 dkg kemény sárgabarack-dzsem (vagy egyéb beszáradt lekvár).
|
 |
A gyúródeszkát és a tésztát is liszttel meghintjük, fél mm vékonyra kinyújtjuk.
Tenyérnyi háromszögeket szabunk ki belõle. A tésztadarabok közepére rakunk egy
kiskanálnyi kemény lekvárt. (Ha a lekvár folyós, keverjünk bele 1-2
teáskanálnyi zsemlemorzsát vagy babapiskóta-morzsalékot, hogy az felszívhassa a
nedvességet, ellenkezõ esetben a sülés folyamán a lekvár kifolyik a
süteménybõl.) Kifli formájúra felcsavarjuk. Egy nagy sütõlemezt alufólialappal
kibéleleünk, és egymáshoz nem túl közel elhelyezzük rajta a megtöltött
kifliket. A tojást kissé felverjük, és a kiflik tetejét úgy kenjük meg vele,
hogy a kifli oldalára ne folyjon a tojásból. A sütõt közepes lángon 10 percig
elõmelegítjük, ezután betoljuk a sütõlemezt, és 5 perc múlva takarékra
mérsékeljük a lángot. (A sütõtõl is függ, mennyi idõ alatt sül meg a tészta.) A
sütõlemezrõl óvatosan, lapáttal levesszük a kifliket, és tálra rakjuk. A
sütemény a hûtõszekrényben akár napokig is eltartható. A következõ fogyasztás
elõtt a sütõben forrósítsuk át, potosan olyan lesz, mint a friss.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|