WebFazek Sutemeny Lekváros kifli
Gyümölcsös túrós lepény
Diós-lekváros tekercs
Gyümölcsös pudingrétes
Almás kosárkák
Szilvás kifli
Meggyes gesztenyerolád
Joghurtos pudingtorta
Fahéjtekercs bormártással
Részeges kalácskockák
Krumplis rétes
Téli meggyes torta
Lekváros kifli
Gyümölcsös túrótorta
Narancsos piskóta
Almás fahéjkocka
Sajtos túrótorta
Almás palacsintalepény
Réteges rétes
Meggyes tiroli rétes (2 rúd)
Csokoládés püspökkenyér
Szilvás lepény
Almás müzlirétes
Változatos gyümölcstorta
Szõlõs-almás rétes
Pudingos szõlõtorta
Csokoládépiskóta eperrel
Mákos sárgabaracktorta
Mazsolás sütemény
Szilvás szelet
Körtés kosárkák
Csokoládés körtetorta
Õszibarackos alagút
Vaníliakrémes szõlõkocka
Citromkrémes gyümölcslepény
Pisztáciás kocka
Könnyûtorta mazsolával
Csíkos Irma keksz
Üdítő süti
Kakaós habos lepény
Cseh túrós
Diós linzer
Hűtött sütemény
Aranygaluska
Négerkocka
Mindent bele
Karácsonyi gyümölcskenyér
Túrós rétes vaniliaöntettel
Ulmi torta
Piskótatekercs saját ötletekkel
Furfangos csokoládés süni
Almatorta tejszínes öntettel
Szedertorta körtével
Gyümölcslepény
Narancsos szivecskék
Diós vajaskifli
Cseresznyés túrótorta
Fahéjas csillagok
Római tálban sült bajor kalács
Pückler herceg fagylalttortája
Almás túrófelfújt
Őszibarack
Barackos gesztenyepáros
Teasütemény
Túrótorta
Meggyes
Epres túrótorta
Eszter gyümölcstörtája
Gyümölcsös süti
Stollwerkos
Kókuszos kocka
Kókuszos kocka
Mákos pogácsa
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
1 doboz mirelit leveses-vajas tészta
     (50 dkg),
1 tojás,
2-3 evõkanál finomliszt,
25 dkg kemény sárgabarack-dzsem
     (vagy egyéb beszáradt lekvár).

Elkeszites
A gyúródeszkát és a tésztát is liszttel meghintjük, fél mm vékonyra kinyújtjuk. Tenyérnyi háromszögeket szabunk ki belõle. A tésztadarabok közepére rakunk egy kiskanálnyi kemény lekvárt. (Ha a lekvár folyós, keverjünk bele 1-2 teáskanálnyi zsemlemorzsát vagy babapiskóta-morzsalékot, hogy az felszívhassa a nedvességet, ellenkezõ esetben a sülés folyamán a lekvár kifolyik a süteménybõl.) Kifli formájúra felcsavarjuk. Egy nagy sütõlemezt alufólialappal kibéleleünk, és egymáshoz nem túl közel elhelyezzük rajta a megtöltött kifliket. A tojást kissé felverjük, és a kiflik tetejét úgy kenjük meg vele, hogy a kifli oldalára ne folyjon a tojásból. A sütõt közepes lángon 10 percig elõmelegítjük, ezután betoljuk a sütõlemezt, és 5 perc múlva takarékra mérsékeljük a lángot. (A sütõtõl is függ, mennyi idõ alatt sül meg a tészta.) A sütõlemezrõl óvatosan, lapáttal levesszük a kifliket, és tálra rakjuk. A sütemény a hûtõszekrényben akár napokig is eltartható. A következõ fogyasztás elõtt a sütõben forrósítsuk át, potosan olyan lesz, mint a friss.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997