



















|
Hozzávalók:
1 készen vásárolt (vagy házilag sütött) szögletes, sárga piskóta,
3 narancs,
1 dl narancslé,
1 dl narancslikõr (vagy 1 fiola aroma),
1 zacskó vaníliás pudingpor,
5 dl tej,
ízlés szerint 3-5 evõkanál cukor,
2 dl tejszín,
1 evõkanál elforgácsolt (vagy megreszelt) csokoládé.
|
 |
A pudingot a porból a tejjel és a cukorral elõírásszerûen elkészítjük, majd ha
kihûlt, lazán összekeverjük a kemény habbá vert tejszínnel. Félretesszük. A
piskótát lapjában két részre vágjuk. Akkora tepsibe tesszük, amekkorába éppen
belefér, vagy a tésztát "méretre" vágjuk. Az egyik lapot beletesszük, és a
narancslikõrrel összeöntött narancslé felével meglocsoljuk. A narancsokat
meghámozzuk. Kettõt közülük ujjnyi vastag szeletekre vágunk, a szeleteket pedig
felkockázzuk. A likõrös piskótára rákenjük a puding felét, majd belenyomkodjuk
a narancskockákat. Erre rátesszük a második lapot, amit ugyancsak meglocsolunk a
megmaradt likõrös narancslével. A puding másik felét rákenjük, és a szép,
szabályos szeletekre vágott naranccsal betakarjuk. A tetejére fóliát borítunk,
és legalább 1 napig hûtjük a hûtõszekrényben. Közvetlenül tálalás elõtt
kockákra vágjuk, mindegyik adag tetejére egy-egy tejszínhabrózsát nyomunk, és
meghintjük a reszelt csokoládéval.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|