WebFazek Sutemeny Változatos gyümölcstorta
Gyümölcsös túrós lepény
Diós-lekváros tekercs
Gyümölcsös pudingrétes
Almás kosárkák
Szilvás kifli
Meggyes gesztenyerolád
Joghurtos pudingtorta
Fahéjtekercs bormártással
Részeges kalácskockák
Krumplis rétes
Téli meggyes torta
Lekváros kifli
Gyümölcsös túrótorta
Narancsos piskóta
Almás fahéjkocka
Sajtos túrótorta
Almás palacsintalepény
Réteges rétes
Meggyes tiroli rétes (2 rúd)
Csokoládés püspökkenyér
Szilvás lepény
Almás müzlirétes
Változatos gyümölcstorta
Szõlõs-almás rétes
Pudingos szõlõtorta
Csokoládépiskóta eperrel
Mákos sárgabaracktorta
Mazsolás sütemény
Szilvás szelet
Körtés kosárkák
Csokoládés körtetorta
Õszibarackos alagút
Vaníliakrémes szõlõkocka
Citromkrémes gyümölcslepény
Pisztáciás kocka
Könnyûtorta mazsolával
Csíkos Irma keksz
Üdítő süti
Kakaós habos lepény
Cseh túrós
Diós linzer
Hűtött sütemény
Aranygaluska
Négerkocka
Mindent bele
Karácsonyi gyümölcskenyér
Túrós rétes vaniliaöntettel
Ulmi torta
Piskótatekercs saját ötletekkel
Furfangos csokoládés süni
Almatorta tejszínes öntettel
Szedertorta körtével
Gyümölcslepény
Narancsos szivecskék
Diós vajaskifli
Cseresznyés túrótorta
Fahéjas csillagok
Római tálban sült bajor kalács
Pückler herceg fagylalttortája
Almás túrófelfújt
Őszibarack
Barackos gesztenyepáros
Teasütemény
Túrótorta
Meggyes
Epres túrótorta
Eszter gyümölcstörtája
Gyümölcsös süti
Stollwerkos
Kókuszos kocka
Kókuszos kocka
Mákos pogácsa
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók (6 személyre):
1 adag mélyhûtött levelestészta
     (500g),
5 db sárgabarack,
2 db õszibarack,
egy kosárka szamóca,
egy kosárka málna,
300g tehéntúró,
õrölt fahéj,
100g porcukor,
0,5 citrom leve + lereszelt héja,
0,5 dl narancslikõr,
a sütéshez: szárazbab,
a tetejére: tortazselé.

Elkeszites
Az elõzõleg felengedett tésztát késfok vastagságúra nyújtjuk. Kibélelünk vele egy teflon tortaformát (nem kell kikenni!) úgy, hogy a tészta fedje be a forma oldalsó falát is. Villával nyomkodjuk a tésztát a formához, ráöntjük a szárazbabot, és alufóliával lefedve 170 Celsius-ra elõmelegített sütõben 30 percig sütjük. Közben egy tálban krémesre keverjük a túrót a citromlével, a lereszelt citromhéjjal, a cukorral, a fahéjjal és a likõrrel. A megsült tésztát hagyjuk kihûlni. Eltávolítjuk az alufóliát és a babot, majd a tésztába töltjük a túrókrémet. Ezután 8 egyenlõ szeletre vágjuk, és mindegyiket más gyümölccsel rakjuk ki, váltogatva a színeket; málna, sárgabarack, szamóca, õszibarack. Ezután a használati utasítás szerint elkészített tortazselével finoman bevonjuk a tetejét és leglább két órára hûtõszekrénybe tesszük.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997