



















|
Hozzávalók (6 személyre):
1 adag mélyhûtött levelestészta (500g),
5 db sárgabarack,
2 db õszibarack,
egy kosárka szamóca,
egy kosárka málna,
300g tehéntúró,
õrölt fahéj,
100g porcukor,
0,5 citrom leve + lereszelt héja,
0,5 dl narancslikõr,
a sütéshez: szárazbab,
a tetejére: tortazselé.
|
 |
Az elõzõleg felengedett tésztát késfok vastagságúra nyújtjuk. Kibélelünk vele
egy teflon tortaformát (nem kell kikenni!) úgy, hogy a tészta fedje be a forma
oldalsó falát is. Villával nyomkodjuk a tésztát a formához, ráöntjük a
szárazbabot, és alufóliával lefedve 170 Celsius-ra elõmelegített sütõben 30
percig sütjük. Közben egy tálban krémesre keverjük a túrót a citromlével,
a lereszelt citromhéjjal, a cukorral, a fahéjjal és a likõrrel. A megsült
tésztát hagyjuk kihûlni. Eltávolítjuk az alufóliát és a babot, majd a tésztába
töltjük a túrókrémet. Ezután 8 egyenlõ szeletre vágjuk, és mindegyiket más
gyümölccsel rakjuk ki, váltogatva a színeket; málna, sárgabarack, szamóca,
õszibarack. Ezután a használati utasítás szerint elkészített tortazselével
finoman bevonjuk a tetejét és leglább két órára hûtõszekrénybe tesszük.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|