WebFazek Sutemeny Fahéjtekercs bormártással
Gyümölcsös túrós lepény
Diós-lekváros tekercs
Gyümölcsös pudingrétes
Almás kosárkák
Szilvás kifli
Meggyes gesztenyerolád
Joghurtos pudingtorta
Fahéjtekercs bormártással
Részeges kalácskockák
Krumplis rétes
Téli meggyes torta
Lekváros kifli
Gyümölcsös túrótorta
Narancsos piskóta
Almás fahéjkocka
Sajtos túrótorta
Almás palacsintalepény
Réteges rétes
Meggyes tiroli rétes (2 rúd)
Csokoládés püspökkenyér
Szilvás lepény
Almás müzlirétes
Változatos gyümölcstorta
Szõlõs-almás rétes
Pudingos szõlõtorta
Csokoládépiskóta eperrel
Mákos sárgabaracktorta
Mazsolás sütemény
Szilvás szelet
Körtés kosárkák
Csokoládés körtetorta
Õszibarackos alagút
Vaníliakrémes szõlõkocka
Citromkrémes gyümölcslepény
Pisztáciás kocka
Könnyûtorta mazsolával
Csíkos Irma keksz
Üdítő süti
Kakaós habos lepény
Cseh túrós
Diós linzer
Hűtött sütemény
Aranygaluska
Négerkocka
Mindent bele
Karácsonyi gyümölcskenyér
Túrós rétes vaniliaöntettel
Ulmi torta
Piskótatekercs saját ötletekkel
Furfangos csokoládés süni
Almatorta tejszínes öntettel
Szedertorta körtével
Gyümölcslepény
Narancsos szivecskék
Diós vajaskifli
Cseresznyés túrótorta
Fahéjas csillagok
Római tálban sült bajor kalács
Pückler herceg fagylalttortája
Almás túrófelfújt
Őszibarack
Barackos gesztenyepáros
Teasütemény
Túrótorta
Meggyes
Epres túrótorta
Eszter gyümölcstörtája
Gyümölcsös süti
Stollwerkos
Kókuszos kocka
Kókuszos kocka
Mákos pogácsa
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók a tekercshez:
4 tojás,
4 evõkanál porcukor,
2 evõkanál vaj vagy margarin,
1 teáskanál õrölt fahéj,
1 mokkáskanál só,
5 evõkanál sárgabaracklekvár,
3 cl édes bor,
A bormártáshoz:
1 teáskanál vaníliás pudingpor,
1 1/2 dl tej,
1 dl édes fehérbor,
1-2 evõkanál cukor (ízlés szerint),
1 mokkáskanál õrölt fahéj,
1 csipet só.

Elkeszites
A tekercshez a tojássárgákat a cukor felével és a sóval fehéredésig keverjük. A tojásfehérjékbõl habot verünk, majd a liszttel felváltva, hozzáadjuk a cukros sárgáját és az olvasztott, de már nem meleg vajat. A masszát egy közepes nagyságú, kikent vagy papírral bélelet tepsire kenjük, és az elõmelegített sütõben 10-12 perc alatt megsütjük. Ezután nedves konyharuhára borítjuk, és szorosan összecsavarva, a konyharuhába be is csomagoljuk. Ebben hagyjuk kihûlni. Közben elkészítjük a mártást. A pudingport simára keverjük a borral, majd a felforralt tejbe keverjük, és nagyon kis lángon, folyamatos kevergetés közepette sûrûsödésig fõzzük. Beleszórjuk a cukrot és a fahéjat. A tûzrõl félrehúzzuk. A közben kihûlt tekercset egész terjedelmében bekenjük a borral kenhetõvé kevert lekvárral, és a tekercset ismét összetekerve, alufóliába csomagoljuk. A hûtõszekrényben legalább fél napig hûtjük, majd szeletekre vágva, a mártással megöntözve tálaljuk.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997