



















|
Hozzávalók a tekercshez:
4 tojás,
4 evõkanál porcukor,
2 evõkanál vaj vagy margarin,
1 teáskanál õrölt fahéj,
1 mokkáskanál só,
5 evõkanál sárgabaracklekvár,
3 cl édes bor,
A bormártáshoz:
1 teáskanál vaníliás pudingpor,
1 1/2 dl tej,
1 dl édes fehérbor,
1-2 evõkanál cukor (ízlés szerint),
1 mokkáskanál õrölt fahéj,
1 csipet só.
|
 |
A tekercshez a tojássárgákat a cukor felével és a sóval fehéredésig keverjük. A
tojásfehérjékbõl habot verünk, majd a liszttel felváltva, hozzáadjuk a cukros
sárgáját és az olvasztott, de már nem meleg vajat. A masszát egy közepes
nagyságú, kikent vagy papírral bélelet tepsire kenjük, és az elõmelegített
sütõben 10-12 perc alatt megsütjük. Ezután nedves konyharuhára borítjuk, és
szorosan összecsavarva, a konyharuhába be is csomagoljuk. Ebben hagyjuk
kihûlni. Közben elkészítjük a mártást. A pudingport simára keverjük a borral,
majd a felforralt tejbe keverjük, és nagyon kis lángon, folyamatos kevergetés
közepette sûrûsödésig fõzzük. Beleszórjuk a cukrot és a fahéjat. A tûzrõl
félrehúzzuk. A közben kihûlt tekercset egész terjedelmében bekenjük a borral
kenhetõvé kevert lekvárral, és a tekercset ismét összetekerve, alufóliába
csomagoljuk. A hûtõszekrényben legalább fél napig hûtjük, majd szeletekre
vágva, a mártással megöntözve tálaljuk.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|