



















|
Hozzávalók (8 személyre):
250g liszt,
100g õrölt mandula,
150g mazsola,
250g puha vaj,
250g + 2 evõkanál porcukor,
4 tojás,
2 citrom,
1 csomag élesztõ,
8 cl rum.
|
 |
A mazsolát beáztatjuk a rumba. A citromokat meleg vízben megmossuk. Egy magas
sütõformát kivajazunk. A sütõt 180 fokra elõmelegítjük. A maradék vajat és a
porcukrot addig keverjük, amíg összeáll és lágy lesz. Az egyik tojást felverjük
és folyamatos keverés közben hozzáadjuk az õrölt mandulával és az élesztõvel
összekevert liszt egy részét, aztán belekeverjük a második tojást. Addig
folytatjuk így, amíg tart a hozzávalókból. A citromok finomra reszelt héját és
a rumos mazsolát belekeverjük a masszába, majd az egészet beleöntjük a
kivajazott formába. 1 órán át sütjük. Egy beszúrt tûvel ellenõrizzük, hogy
megsült-e. Ha a tûre nem ragad a tészta, elkészült a torta. Tálra borítjuk és
hagyjuk kihûlni. Tálalás elõtt porcukorral meghintjük.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|